Bani pentru rablă, 3.000 de lei pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani, vor primi persoanele fizice. Acordarea acestora a fost stabilită prin ghidul de finanțare, care a fost publicat în Monitorul Oficial. Primăriile sunt responsabile de derularea programului și de plăți, iar noutatea este că beneficiarii nu vor primi tichete sau deduceri cu obligația de a-și cumpăra o altă mașină, ci bani în cont.

Acesta este programul „Rabla local”, al cărui ghid de finanțare a fost publicat recent în Monitorul Oficial, relatează B1TV.

La programul pentru casarea mașinilor uzate nu pot să participe și persoanele juridice, iar persoanele fizice care primesc banii nu vor fi obligate să îi folosească pentru a achiziționa un autoturism nou.

Persoanele fizice interesate să își caseze mașina veche vor trebui să se adreseze primăriei de care aparțin cu domiciliul sau reședința. Ele trebuie să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și cel local.

Mașina trebuie să fie înmatriculată de cel puțin cinci ani pe numele solicitantului și să apară în evidențele fiscale ale primăriei în cauză. Totodată, aceasta trebuie să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, prag care se calculează de la anul fabricației.

Sunt eligibile mașinile mici, microbuzele, autoutilitarele și autospecialele ușoare.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *