Bill Gates anunță sfârșitul pandemiei o dată cu trecerea actualului val
Bill Gates anunță sfârșitul pandemiei o dată cu trecerea actualului val

Bill Gates anunță sfârșitul pandemiei o dată cu trecerea actualului val de infectări cu tulpina Omicron. Imediat ce numărul cazurilor va scădea substanțial, în decursul anului 2022, COVID-19 va putea fi „tratată la fel ca gripa sezonieră”, crede Bill Gates, fondatorul Microsoft și promotorul unor campanii de vaccinare în lume cu mult înainte de apariția COVID, prin intermediul fundației sale.

Gates, care a mai formulat și alte opinii în legătură cu pandemia de Covid, nu este singurul care a făcut astfel de previziuni.

Mai mulți experți din domeniul sănătății publice au spus că răspândirea rapidă a tulpinii Omicron, cu toate că ridică multe probleme, ar putea să ne ofere o „imunitate naturală” împotriva coronavirusului care va transforma pandemia într-o mult mai puțin severă boală „endemică”, potrivit CNBC, citat de Digi24.

Odată ajunși în faza endemică a Covid, Bill Gates a mai spus că „va trebui probabil să facem vaccinuri anuale împotriva Covid pentru o vreme”, la fel cum ne vaccinăm împotriva gripei. În același timp, Covid va continua să fie un pericol pentru populația vulnerabilă, precum copiii și bătrânii, dar restul societății va putea să se întoarcă la normalitate.

Perspectiva optimistă a lui Gates s-ar putea nărui dacă apare o nouă variantă care să umple golul lăsat de Omicron atunci când va dispărea, în special dacă noua tulpină va fi încă și mai severă sau transmisibilă decât cele de până acum.

Miliardarul a scris că un astfel de scenariu este improbabil, dar nu imposibil. „O variantă mai transmisibilă (decât Omicron) este puțin probabilă, dar am fost surprinși de multe ori în această pandemie”, a scris Bill Gates pe Twitter.

Gates și-a expus opinia și în legătură cu alte subiecte, precum conspirațiile legate de cipurile implantate prin vaccinare. „Nu are nicio noimă pentru mine ideea de a pune cipuri în braț. De ce aș vrea să fac asta?”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *