Ministrul Finanțelor anunță că actuala criză energetică arată că „o liberalizare prost aplicată poate face mai mult rău decât bine”, afirmă Adrian Câciu, care s-a întâlnit joi cu însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

„Parcurgem, alături de întreaga Europă, o perioadă fără precedent din punctul de vedere al preţurilor la energie şi gaze. De aceea, una dintre priorităţi este finanţarea investiţiilor necesare dezvoltării infrastructurii de producere a energiei. Alături de guvernul american, lucrăm la un proiect major în zona energiei nucleare, care poate consolida pe termen mediu obiectivul strategic al asigurării independenţei energetice a României”, a spus ministrul Finanțelor.

„Actuala criză energetică ne-a arătat că o liberalizare prost aplicată poate face mai mult rău decât bine. Acum, analizăm în regim de urgenţă un întreg pachet de măsuri prin care să protejăm populaţia şi companiile de efectele scumpirilor brutale la energie şi gaze. Vom lucra contracronometru pentru a pune pe masa Guvernului cele mai solide opţiuni care să ofere un sprijin real românilor”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Ministrul Finanțelor a avut joi o discuţie cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, în care tema centrală a fost energia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *