Bolnavii de COVID sunt în scădere în București iar spitalele jumătate goale
Bolnavii de COVID sunt în scădere în București iar spitalele jumătate goale

Bolnavii de COVID sunt în scădere în București iar spitalele sunt pe jumătate goale, spune managerul Spitalului de Pneumologie din Capitală Beatrice Mahler. „Este cea mai bună situație de la începutul verii lui 2020 încoace” afirmă medicul.

A scăzut atât numărul cazurilor de COVID raportate în ultimele zile, cât și numărul pacienților internați la terapie intensivă. Proporția cazurilor severe era de 80% până nu demult iar acum a scăzut cam la jumătate față de finalul anului trecut. La nivel național, erau peste 13.000, iar acum sunt puțin peste 7.000. Din acest motiv, managerii spitalelor Covid vor să revină la activitatea normală, măcar parțial, pentru că unitățile spitalicești sunt pe jumătate goale în prezent, relatează Digi24.

Situația locurilor din spitalele bucureștene

Spitalul Colentina este mai mult de jumătate gol – are 116 pacienți din 300 de paturi total pentru bolnavii de COVID

Spitalul „Victor Babeș” este jumătate gol – are 235 pacienți și un total de 600 de paturi

Spitalul Sf. Ioan are numai 55 de pacienți din 200 de paturi în total

Maternitatea Bucur are un singur pacient din 17 paturi COVID

Spitalul Witting este jumătate gol – 21 de pacienți din 40 de paturi

Spitalul „Marius Nasta” are 50 de pacienti din 89 de paturi.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat că aceasta este ea mai bună situație din vara lui 2020 încoace.

A scăzut numărul internărilor, pacienții care ajung au majoritatea forme moderate de afectare, astfel că proporția cazurilor moderate reprezintă jumătate din total. Este un lucru bun.

În ultimele două săptămâni avem locuri în ATI Covid. Această situație am mai avut-o în Nasta doar la începutul verii lui 2020″, a spus Beatrice Mahler.

Ea a explicat și cum se explică scăderea numărului de cazuri severe: „Este o direcție a pandemiei din România. Este bine că sunt mai puține cazuri. O parte din efecte se explică prin regulile respectate, de modalitatea prin care oamenii au înțeles că sistemul de sănătate are nevoie de ajutorul lor. Masca purtată și distanțarea au dus la aceste rezultate. Sper să menținem acest trend”.

Referitor la vaccinarea cadrelor medicale din spital, Mahler a spus că cei care nu s-au imunizat în prima etapă din diverse motive s-au înscris acum pe listă, astfel că se va ajunge ca 95% din personalul medical să fie vaccinat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *