Raed Arafat: Românii cu drept de vot vor putea circula fără restricții până la ora 1 noaptea

Raed Arafat,sedul DSU, a anuntat ca cetățenii cu drept de vot vor putea circula fără restricții între orele 05.00-01.00 în 6 decembrie, ziua în care vor avea loc alegerile parlamentare.

Raed Arafat: Românii cu drept de vot vor putea circula fără restricții până la ora 1 noaptea

„Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVSA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului unde avem două situaţii. Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1,00 dimineaţa în data de 7 decembrie. (…) Pentru zonele carantinate se va emite o reglementare care prevede aceste excepţii. Aici trebuie să subliniem un lucru – cei care sunt aflaţi în izolare sau în carantină la domiciliu pentru că au fost contacţi ei solicită urna mobilă”, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a menţionat că cetăţenii cu drept de vot vor avea libertate de circulaţie până la ora 1,00 noaptea în data de 7 decembrie, pentru faptul că este reglementat în lege că pot să voteze până la ora 23,59, ”dacă sunt la coadă la ora 21,00”. ”Să le permitem întoarcerea acasă”, a completat Orban.

Acesta a adăugat că nu vor fi sub restricţiile de circulaţie impuse între 23,00 şi 5,00 dimineaţa membrii BEC, observatorii, candidaţii, care au dreptul să asiste şi pentru personalul tehnic şi cel auxiliar.

În localitățile carantinate, persoanele nu au nevoie de declarații pe proprie răspundere pentru a merge la votul de duminică, la alegerile parlamentare. Situația se referă însă numai la populația unui oraș sau comune intrată în carantină prin decizia Guvernului, și nu prin deciziile de carantină individuală ale Direcțiilor de Sănătate Publică, pentru fiecare individ sau familie, infectați sau contacți ai unei persoane testată pozitiv la COVID-19.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *