Image default
Actualitate

București: autovehiculele destinate transporturilor de mărfuri vor putea obține online autorizație de circulație

Autovehiculele destinate transporturilor de mărfuri ar putea obține autorizație de circulație online. Modalitatea de emitere a autorizațiilor de circulație în municipiul București este curs de simplificare. Modificarea legislativă vizează autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de cinci tone.
Florin Melciu, consilier general PNL, propune modificarea H.C.G.M.B. nr. 134/2004 după cum urmează:
”Autorizațiile se pot elibera și în regim electronic tip vinietă. Autorizațiile tip vinietă se vor prezenta la control însoțite de certificatul de înmatriculare al autovehiculului.”
Proiectul de hotărâre va fi propus spre dezbatere și aprobare către Consiliul General al Municipiului București.
„În calitate de președinte al Comisiei de transport și mobilitate urbană din cadrul Consiliului General al Municipiului București, susțin oportunitatea simplificării și eficientizării modalităților de emitere a autorizațiilor de circulație pentru autovehiculele destinate transporturilor de mărfuri și utilaje cu masa maximă autorizată mai mare de 5 tone în municipiul București prin eliberarea acestora în sistem electronic de tip vinietă, cu respectarea normelor și prevederilor legale în vigoare.
Astfel, ținând cont de solicitările transportatorilor care desfășoară activități curente pe raza Municipiului București, precum și de contextul epidemiologic actual, considerăm necesar întreg procesul de eficientizare a obținerii autorizațiilor conexe”, a punctat Melciu.

Related posts

Florin Cîțu a fost numit ministru interimar la Sănătăte, după ce Dan Barna a refuzat

Andrada Ionescu

Diana Șoșoacă, la protestul antirestricții de la Cluj-Napoca. Senatoare a spus „Tatăl Nostru” la microfon

Andrada Ionescu

Secretarul general adjunct al Guvernului anunță: „Racordarea la gaze a tuturor clienților casnici va fi gratuită”

Andrada Ionescu

Leave a Comment