Carantina va fi impusă aproape în toată țara spune Lorand Savu
Actualitate

Toată țara va fi în carantină în decembrie, spune un expert în microbiologie moleculară

Carantina va fi impusă aproape în toată țara în următoarele săptămâni, pentru că măsurile impuse de guvern nu au avut efectul scontat. O spune Lorand Savu, doctor în microbiologie moleculară, care atrage atenția că numărul de cazuri grave va intra pe o puternică pantă ascendentă în luna decembrie.

În ciuda măsurilor restrictive luate de Guvern, zilnic se înregistrează aproximativ 10.000 de infectări zilnice și peste 1.000 de pacienți la ATI. Vor veni valul 3 și valul 4 de infectări, este de părere Lorand Savu, potrivit B1TV.

„În decembrie vom ajunge la lockdown. Teoretic, numărul va crește, chiar dacă nu vom detecta numărul de cazuri. Numărul va fi mult mai mare și asta se va vedea la cei care se vor simți mai rău. Mă aștept ca numărul de cazuri de la ATI să fie mai mare, chiar dacă numărul de testări rămâne constant, numărul de cazuri la fel. Dar numărul persoanelor netestate se vor simți rău și vor aglomera și mai tare secțiile de ATI”, a declarat microbiologul Lorand Savu.

25 de județe ale României se află în scenariul roșu. Cele mai afectate, Sibiu, Ilfov și Cluj. Doctorul în microbiologie moleculară crede că este doar o chestiune de timp până când în toată toată țara carantina va fi impusă și subliniază necesitatea dublării numărului de teste zilnice.

„În următoarele săptămâni, mai toată țara va intra în lockdown și va veni valul 3 și valul 4. Nu prea mai ai ce să mai faci, în momentul de față. Dacă nu vor mări capacitatea de testare, nu vom fi schimbări majore (n.r. – în ceea ce privește cifrele). La nivelul acesta de populație, numărul ideal ar fi undeva la 100.000 de teste pe zi”, este de părere expertul.

Related posts

Zborurile dinspre și către Italia au fost suspendate. Pentru ce alte țări se aplică măsura și până când e valabilă

Dan Barna atrage atenția populației

Alina Angelescu

Tarom trebuie să intre în reorganizare și să dea afară 700 de angajați. Explicațiile ministrului transporturilor, Lucian Bode

Constantinescu Gabriel

Al doilea val de îmbolnăviri cu coronavirus poate fi chiar mai mare decât primul. Explicațiile unui medic român stabilit în Franța

Constantinescu Gabriel

Concediul în Grecia sau Bulgaria nu e riscant din punct de vedere al coronavirusului, spune Alexandru Rafila

Testarea bucureștenilor împotriva coronavirusului, decisă pe 11 mai la Primăria Capitalei. Fiecare voluntar va primii 200 de lei

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment