marcel ciolacu produse romanesti 654779

Marcel Ciolacu spune că AUR se află în Parlament în urma votului românilor iar românii au întotdeauna dreptate, a declarat marți seara liderul PSD, catalogând declaraţiile cu privire la scoaterea acestui partid în afara legii drept „aberante”.

„La început de an e liber la declaraţii trăznite? Unii au cerut ca şi PSD să treacă în ilegalitate, luate măsuri. AUR se află în Parlament în urma votului românilor iar românii au întotdeauna dreptate. Trebuie să respectăm acest lucru chiar dacă ne convine, chiar dacă nu ne convine, chiar dacă suntem fani sau nu suntem fani”, a afirmat președintele PSD, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

„Un anumit comunicat de presă al celor de la AUR ar trebui explicat de către lideri AUR, pentru că să spui că nu a existat Holocaust este foarte grav, este cea mai neagră pată în istoria omenirii. (…) Am văzut tot felul de speculaţii asupra acelui comunicat şi cred că liderii AUR ar trebui să explice foarte clar ce au vrut să zic”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

„Dacă au vrut să spună că nu a existat Holocaust sau că Holocaustul e neimportant, atunci e o declaraţie gravă, fiindcă totuşi vorbim de pierderea a 6 milioane de oameni pe un anumit criteriu ales de către cineva”, a răspuns  Marcel Ciolacu, întrebat ce părere are despre afirmaţia deputatului Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, potrivit căreia AUR ar trebui scos în afara legii pe motiv de antisemitism.

El a adăugat că declaraţiile privind scoaterea AUR în afara legii „sunt aberaţii”.

„Să vii cu declaraţii să treci pe cineva, să scoţi în afara legii, astea sunt aberaţii. Trăim totuşi într-o ţară democratică şi trebuie să respectăm votul românilor. Nu ajungeau în Parlament dacă nu ar fi fost votaţi”, a afirmat  Marcel Ciolacu.

Liderii AUR au transmis, luni, un comunicat de presă în care au afirmat, printre altele, că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă „teme minore” care „au fost ridicate la rangul de materii”, în ceea ce califică a fi drept o „acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *