marcel ciolacu
marcel ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, 4 ianuarie, la Antena 3, că „anumite măsuri trebuie luate”, în contextul în care, în valul 5 COVID, numărul infectărilor ar putea fi de aproximativ 800.000, adică dublu față de valul 4.

O variantă de luat în calcul, consideră Marcel Ciolacu, este limitarea numărului celor care vor putea merge cu transportul în comun.

Marcel Ciolacu a spus despre certificatul COVID că „este un pic cam târziu să vii cu măsuri printr-un act legislativ”.

„Domnul ministru Rafila a venit cu o propunere legislativă ca să încercăm să stopăm presiunea pe zona sanitară, mai ales pe zona ATI. Nu s-a ajuns la forma cea mai bună, au existat și discuții cât de constituțional sau neconstitutional este (n.red. – certificatul COVID), cât mai este de eficient sau neeficient. Anumite măsuri trebuie luate. Cel puțin în zona de transport în comun. S-au luat în toată Europa”, a spus Marcel Ciolacu.

„Trebuie găsite forme. Chiar dacă valul vine mai târziu în România, este evident că nu îl putem stopa”, a adăugat el.

Întrebat ce înseamnă mai precis măsurile care trebuie luate privind transportul în comun, președintele PSD  Marcel Ciolacu a răspuns că este vorba despre reducerea numărului călătorilor, de exemplu, în autobuze.

„La mijloacele de transport în comun, câte persoane să poată merge cu un autobuz, să nu mai fie înghesuielile respective. Nu restricție că nu mai ai voie în mijloace de transport”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Totodată, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară că nu vede certificatul verde Covid drept singurul instrument de combatere a pandemiei și că „nu cred neapărat că trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu”.

În acest sens, președintele Camerei Deputaților spune că nu s-a ajuns la un consens în coaliția de guvernare privind alte măsuri decât cele deja adoptate prin ordonanță de urgență, referindu-se la o posibilă condiționare a accesului la muncă de un certificat Covid. Acesta mai susține că o soluție ar putea fi și antiviralele anti-Covid.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *