Cinci entități din România cu legături cu puterea de la Kremlin
Cinci entități din România cu legături cu puterea de la Kremlin

Cinci entități din România cu legături cu puterea de la Kremlin au conturile înghețate, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Sunt trei firme și două persoane fizice, a precizat prim-ministrul.

Nicolae Ciucă a precizat că instituţia care se ocupă de această problemă este ANAF-ul, iar până în momentul de faţă au fost identificate trei entităţi şi două persoane fizice. „Intră sub sancţiuni, pe mâna autorităţilor din România. Suntem obligaţi să punem în aplicare deciziile care au fost luate la nivelul Uniunii Europene”, a precizat Nicolae Ciucă la Digi24.

Întrebat dacă asta înseamnă că tot ce au cele cinci entități din România este blocat în acest moment și nu mai pot face transferuri financiare, premierul a confirmat că „exact asta se întâmplă”.

Conform premierului, ministrul finanţelor l-a anunţat că bunurile celor cinci entități au fost înghețate „imediat ce au fost identificate”.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a scris, joi, pe Facebook, că va cere in coaliţie un act normativ care să taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi orice altă formă de finanţare din taxele românilor.

Anul trecut am dat o ordonanţă de urgenţă prin care companiile din China au fost excluse de la contractele finanţate din fonduri europene. Voi cere in coalitie un act normativ care să taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi orice altă formă de finanţare din taxele românilor”, a scris Florin Cîţu.

Nu trebuie să mai pierdem timpul. Trebuie acţionat urgent!”, mai precizează liderul PNL.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *