viceprimarii Capitalei
viceprimarii Capitalei

Stelian Bujduveanu (PNL) și Horia Tomescu (USR – PLUS) sunt, începând de astăzi, viceprimarii Capitalei. Cei doi au fost votați în cadrul ședinței ordinare a Consiliului General al Municipiului București, care a avut loc în această dimineață.

Ședința de astăzi a început cu scandal. Vinovați au fost consilierii PSD, care au refuzat să părăsească sala și să participe la întâlnire online, din motive sanitare.

După calmarea spiritelor, consilierii generali au votat viceprimarii Capitalei. Cele trei propuneri au fost Stelian Bujduveanu (PNL), Horia Tomescu (USR – PLUS) și Anca Raiciu (PSD).

Bujduveanu și Tomescu, viceprimarii Capitalei

Stelian Bujduveanu se află la cel de-al doilea mandat de consilier general. Bărbatul este membru al Partidului Național Liberal din anul 2012. El este și Președinte al organizației Tinerilor Liberali din București. Bujduveanu a fost liderul grupului Consilierilor Generali PNL în mandatul anterior. În prezent, noul viceprimar al Capitalei este doctorand în drept la Universitatea București.

Portofoliile aflate în coordonarea viceprimarului PNL sunt: transporturi, infrastructură, patrimoniu și relația cu mediul de afaceri.

Horia Tomescu, cel de-al doilea viceprimar al Municipiului București, a fost propunerea grupului USR PLUS pentru această funcţie. Anunțul a fost făcut în această dimineață, de către consilierul general Vlad Voiculescu. Dealtfel, Tomescu a candidat în locul lui Voiculescu, deoarece acesta va fi propus pentru funcția de ministrul al Sănătății în Guvernul Cîțu.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi se află și desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti în adunările generale ale acţionarilor din cele 28 de societăţi comerciale.

Leave a comment

Lasă un răspuns