Coca-cola și alte mărci celebre ale producătorului american sunt clonate
Coca-cola și alte mărci celebre ale producătorului american sunt clonate Credit: Twitter

Coca-cola și alte mărci celebre ale producătorului american sunt clonate de o companie din Rusia, după ce producătorul a părăsit piața locală, în urma sancțiunilor occidentale impuse din cauza războiului din Ucraina.

Ochakovo, un producător rus de băuturi, a anunţat că va produce o nouă gamă de băuturi răcoritoare pentru a înlocui mărcile emblematice precum Coca-Cola, Fanta şi Sprite, care au părăsit piaţa rusă în urma invaziei militare ruse în Ucraina, scrie publicația The Moscow Times, preluată de Digi24.

În locul mărcilor Coca-Cola, Fanta şi Sprite, ruşii au pe rafturi CoolCola, Fancy şi Street

Cele trei mărci internaţionale de sucuri au lipsit în mare parte de pe rafturile magazinelor ruseşti de când compania Coca-Cola şi-a suspendat activitatea în Rusia în martie.

Totuşi, produsele Coca-Cola încă se găsesc în număr redus în magazine, dar preţurile au crescut exponenţial, cu aproximativ 200% de la suspendarea activităţii companiei pe teritoriul rus, arată sursa citată.

CoolCola are „gustul renumit de cola”, a transmis comapnia Ochakovo pe reţelele sociale. Între timp, sticlele companiei Ochakovo, respectiv Fancy, care are aromă de portocale, şi Street, cu gust de lămâie şi lime, imită schemele de culori și formele mărcilor Fanta şi Sprite.

Înfiinţată în Uniunea Sovietică în 1978, Ochakovo produce în mare parte băuturi tradiţionale ruseşti, precum fermentat pe bază de cereale şi băutură cu miere cu un conţinut scăzut de alcool medovukha.

Ochakovo nu este singura companie care a încercat să profite de suspendarea activităţii companiei Coca-Cola pe piaţa rusă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *