Comisia de anchetă COVID, discutată săptămâna aceasta în plen
Comisia de anchetă COVID, discutată săptămâna aceasta în plen

Comisia de anchetă COVID, înființarea acesteia, va fi discutată săptămâna aceasta în plenul reunit al parlamentului, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. Opoziția vrea ca în acest mod să se afle adevărul despre datele oficiale furnizate românilor în ultimul an de pandemie.

După ședința Biroului Permanent Național al PSD, purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Oprea, a făcut declarații.

Unul dintre subiectele discutate a fost aprobarea componenţei comisiei de anchetă pentru aflarea adevărului privind datele din pandemie. Cerem ca săptămâna aceasta plenul reunit să fie convocat, astfel încât această comisie să îşi poată începe activitatea. De ce spunem acest lucru? Pentru că ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că sunt peste 2.000 de morţi neînregistraţi. Din punct de vedere statistic, înseamnă peste 10% din numărul total al celor decedaţi, ceea ce este extrem de mult. Nu poate fi vorba despre eroare umană în aceste condiţii”, a spus Oprea într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit Digi24.

El a adăugat că „singurul interes pe care l-a avut coaliţia de dreapta a fost acela al bătăliei pentru resursele din spitale, pentru funcţii şi pentru a pune mâna pe spitalele din Bucureşti”.

Singurul motiv pentru care ei sunt interesaţi astăzi de bugetul Capitalei a fost acela de a pune mâna pe spitale. S-a văzut clar din perspectiva USR PLUS că aceasta este motivaţia. Trebuie să se afle adevărul, trebuie să ştim cât mai repede care au fost interesele din spatele măsluirii acestor cifre”, a menţionat Oprea.

Comisia de anchetă COVID. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seară că au fost descoperite erori de raportare în aplicaţia CoronaForms în cazul a aproximativ 1.000 de pacienţi cu COVID-19 decedaţi, potrivit raportului preliminar primit de la comisia care analizează diferenţele de raportare a deceselor cauzate de noul coronavirus.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *