Complicațiile coronavirusului au dus la al treilea caz de copil cu PIMS
Complicațiile coronavirusului au dus la al treilea caz de copil cu PIMS

Complicațiile coronavirusului au dus la al treilea caz de copil ajuns la spital cu o inflamație a tuturor organelor. Copilul are trei ani, este internat la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală iar starea sa este stabilă, spun medicii.

Copilul de trei ani a fost diagnosticat cu PIMS, sindrom inflamatoriu multisistem, considerată o afecțiune foarte rară, dar care a apărut deja de trei ori în România.
În cazul său, afecțiunea a părut ulterior infectării cu coronavirus, pentru că analizele au relevat anticorpi SARS-COV-2, ceea ce înseamnă că a făcut boala, dar nu mai este infectat.

„Este în stare bună. A venit în garda de sâmbătă prin transfer de la spitalul din Brașov, diagnostic de prezumție meningită. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfuncții: respiratorie, cardiacă, un sindrom inflamator foarte pronunțat, modificări hematologice importante. A fost admis în terapie intensivă, unde medicii noștri l-au diagnosticat cu PIMS. Actualmente este într-o stare favorabilă, e neintubat, e stabil și merge spre bine”, a declarat la Digi24  Diana Ionescu, directorul medical al spitalului Gomoiu, luni dimineață.

Complicațiile coronavirusului. Medicii au și o explicație pentru modul cum a apărut afecțiunea în cazul micuțului.
„Copilul a fost infectat cu COVID undeva în jur de 30 septembrie. Are un test pozitiv, la noi testele sunt negative, dar are IGG crescut, deci ne arată că a trecut prin boală. Este o reacție inflamatorie multisistemică ce apare la două-trei săptămâni după infecția cu SARS-CoV-2”, a precizat medicul.

Acesta este al treilea caz de sindrom inflamator multisistem din România. Primul copil care ajunsese la terapie intensivă, un băiețel de aproape 10 ani, a fost externat între timp, dar va mai avea nevoie de recuperare. Al doilea caz a apărut la începutul lunii octombrie.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul