Condițiile de participare ale elevilor la redeschiderea fizică a școlilor
Condițiile de participare ale elevilor la redeschiderea fizică a școlilor

Condițiile de participare ale elevilor la redeschiderea fizică a școlilor au fost enumerate de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a arătat când un elev care ar trebui să vină la școală va rămâne acasă, pentru a face mai departe școala online. Majoritatea părinților își doresc „revenirea la normalitate”, adică redeschiderea școlilor și predarea la clasă. În acest context, sunt 190.000 de copii care n-au învățat să scrie a adăugat Cîmpeanu.

Decizia privind redeschiderea școlilor ar urma să se ia pe 2 februarie, iar ministrul educației a precizat că aceasta nu ține de instituția pe care o conduce ci depinde de evoluția epidemiei de coronavirus, relatează Digi24.

 

Condițiile de participare ale elevilor la cursurile față în față. Iată când nu este recomandată prezența la școală, a explicat de Sorin Cîmpeanu

– Elevii au contraindicații medicale pentru prezență fizică, au vulnerabilități. Ei vor face în continuare online.

– Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități medicale, certificate ca atare. Pentru aceștia, învățământul va fi în continuare online.

– Elevii prezintă simptome. Recomandarea „apăsată” a Ministerului Sănătății, dar și a Ministerului Educației este să rămână acasă.

– Profesorii prezintă vulnerabilități sau simptome. Profesorul stă acasă și se va face predare-învățare online.

„Dacă o clasă care ar trebui să funcționeze cu prezență fizică are profesorul care nu poate desfășura orele cu prezență fizică și dacă nu există o soluție de înlocuire a acelui cadru didactic, atunci toată clasa va rămâne acasă să facă orele online”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Digi24.

Pe 27 ianuarie, ministrul Educației preciza că o decizie finală privind redeschiderea școlilor din 8 februaie va fi luată dacă specialiștii vor constata că riscul de infectare cu coronavirus e gestionabil, căci eliminat complet nu poate fi: „Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate să fie gestionat. Dacă cei cu compentenţă în domeniul medical ne vor spune pe data de 2 februarie că acest risc, din perspectivă sanitară, poate fi gestionat, atunci şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică”.

Ulterior, acesta a spus că elevii care vor relua cursurile cu prezență fizică vor primi măști de protecție.

Duminică, ministrul Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că profesorii cu probleme medicale pot continua şcoala online și după data de 8 februarie, dar certificarea afecțiunilor trebuie să fie făcută de către un medic de Medicina muncii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *