Primăria Timișoara investește peste 24 de milioane de euro pentru construirea unui stadion cu o capacitate de 9000 de locuri. Viitorul stadion va putea găzdui competiţii oficiale de fotbal, precum și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. Pentru construirea stadionului din Timișoara, primăria urmează să plătească 24 de milioane de euro, în timp ce primăria Craiova plătește suma de 25 de milioane de euro doar pentru întreținerea gazonului de la stadionul „Ion Oblemenco”.

Primăria a reluat pentru a treia oară licitația pentru construirea stadionului. Inițial, la prima licitație din decembrie anul trecut, municipalitatea punea la bătaie peste 73 de milioane de lei, la a doua licitație din vară suma a crescut la 92 de milioane de lei, iar acum municipalitatea a plusat cu încă 10 milioane. Suma totală ajungând la peste 102 milioane de lei.

Terenul de sport se va întinde pe o suprafaţă de 52.000 mp și va fi realizat în Calea Buziaşului din Timişoara, va avea inclusiv spaţii de joacă şi de recreere, cu acces liber al locuitorilor, fiind prevăzut şi cu aproape 700 de locuri de parcare. Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9000 mp și avea un număr minim de 9500 de locuri, din care 508 locuri V.I.P și 102 locuri la loje. Acesta va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB. Pentru acoperirea stadionului se vor folosi membrane tensionate și structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Valoarea totală a investiției este de 122 de milioane de lei, cu TVA, adică 24 de milioane de euro. Durata contractului este de 31 de luni, 4 luni pentru perioada de proiectare, 24 de luni pentru realizarea lucrărilor, 1 lună pentru documentația As Built, 1 lună pentru auditul energetic final și o lună pentru serviciile de publicitate imobiliară și intabulare. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri alocate de Primăria Municipiului Timișoara.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *