Craiova

Primăria Craiova încheie un acord-cadru pentru o perioadă de 48 de luni, în vederea achiziționării de servicii complete și eficient de intervenţii şi lucrări specifice pentru terenul sportiv acoperit cu gazon hibrid al stadionului de fotbal „Ion Oblemenco” din Craiova în suprafaţă de 8.036 mp, având ca scop obţinerea şi menţinerea unui covor de iarbă performant şi de calitate optimă pentru activităţile sportive care să corespundă cerinţelor tehnice funcţionale pentru joc cât şi de ordin estetic conform cu standardele şi normele interne şi internaţionale recomandate de LPF, FRF, FIFA şi UEFA. Investiția se ridică la 25 de milioane de euro. În aceşti bani intră inclusiv înlocuirea gazonului şi schimbarea sistemului de drenaj, încălzire şi irigare, atunci când este cazul. Acodul face referire doar la suprafaţa de joc, adică cei 8.036 mp de gazon hibrid, nu şi la cei 2.000 mp de gazon artificial de pe marginea terenului. Pe stadion, taxa pentru folosirea acestuia este de 48.859 lei pe eveniment. Pentru meciuri de la EURO, din Champions League și Europa League, inclusiv antrenamente oficiale, taxa a fost stabilită la 120.670 de lei pe eveniment. Construirea stadionului a scos din bugetul local suma de 47 de milioane de lei.

În cadrul proiectului, serviciile de întreținere ce urmează a fi achiziționate fac referire la:

  • Refacerea și menținerea densității și omogenității gazonului.
  • Eliminarea materialului vegetal vătămat sau mort de pe suprafața gazonată.
  • Combaterea eficientă a bolilor și dăunătorilor de pe suprafața terenului de joc.
  • Asigurarea necesarului de substanțe nutritive specifice gazonului.
  • Menținerea unei bune stări de sănătate și a unui proces vegetativ corect al gazonului.
  • Menținerea caracteristicilor estetice și funcționale ale gazonului.
  • Menținerea unei temperaturi pozitive în stratul suport și la nivelul ierbii, peste limita de îngheț, în sezonul rece a suprafeței terenului de joc-gazon.
  • Schimbarea gazonului.
  • Schimbarea sistemului de drenaj, încălzire, irigare, atunci când este cazul.

Valoarea totală a investiției este de 125 de milioane de lei, cu TVA, adică 25 de milioane de euro. Criteriul de atribuire a acordului cadru este „cel mai bun raport calitate – preţ“, componenta financiară contând în procent de 90%. Pentru restul de 10% se va ţine cont de timpul de intervenţie în cazul în care va fi schimbat gazonul. Gazonul de pe „Oblemenco“ urmează să fie înlocuit după festivalul Craiova Intencity, de la sfârşitul lunii august. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 august 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *