Contractele de finanțare pentru fonduri europene încheiate digital
Contractele de finanțare pentru fonduri europene încheiate digital

Contractele de finanțare pentu fonduri europene, toată finanțarea și seturile de documente vor fi depuse în format digital, fără a mai fi nevoie de dosare de hârtie. Anunțul a fost făcut joi de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Ministrul Fondurilor Europene a vorbit despre digitalizarea instituției la evenimentul de semnare, în format digital, a contractului de finanţare pentru sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Galaţi, care a avut loc la Palatul Victoria

„Astăzi inaugurăm partea de digitalizare pentru ceea ce înseamnă contractele de finanţare cu fonduri europene. Este dovada vie că, începând cu data de 1 iunie, tot ce înseamnă contracte de finanţare, cereri de rambursare, cereri de prefinanţare, toată documentaţia fondurilor europene este în format digital” a spus Marcel Boloș, potrivit PSNews

Procesul de atragere a banilor europeni este debirocratizat şi simplificat, a atras atenția ministrul.

„Pe de altă parte, semnăm contractul pentru Galaţi, pentru sistemul de management integrat al deşeurilor. Acesta este un proiect de o importanţă deosebită pentru judeţul Galaţi. Este vorba despre 534.000 de locuitori care sunt afectaţi şi vor avea parte de impactul, sper eu, pozitiv al implementării proiectului. Discutăm despre un proiect în valoare 100 de milioane de euro, primul proiect deblocat în cele aproximativ opt luni de când ne aflăm la guvernare” a precizat ministrul de profil.

Potrivit acestuia, 180 de sate şi 60 de comune din judeţul Galaţi vor beneficia de un sistem nou de colectare a deşeurilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *