Cornelia Catanga a murit la vârsta de 63 de ani, în urma unui stop-cardiac
Cornelia Catanga a murit la vârsta de 63 de ani, în urma unui stop-cardiac

Cornelia Catanga a murit la vârsta de 63 de ani, în urma unui stop-cardiac. Cântăreața de muzică populară avea probleme serioase de sănătate și era infectată și cu COVID. Cornelia Catanga a murit, vineri dimineață, la Spitalul Universitar din București.

Cornelia Catanga era născută la Zeletin, în judeţul Buzău, și de mică a învățat să cânte la acordeon. Catanga a fost descoperită la numai 11 ani de cunoscuta interpretă Doina Badea, care ulterior a luat-o cu ea în concerte.

Catanga nu este singurul muzician român care a fost internet în ultimele săptămâni cu virusul SARS-COV-2. Şi Nelu Ploieşteanu sau Gabi Lunca au probleme de sănătate din cauza infecţiilor cu COVID-19.

Artista era internată de câteva zile la Spitalul Universitar din Capitală. Din păcate, vineri dimineață, pe fondul virozei și a unor probleme cardiace mai vechi, Catanga a suferit un stop cardio-respirator care i-a fost fatal, relatează B1TV.

Vedeta a fost la un pas de moarte și cu doi ani în urmă, la începutul anului 2019. Atunci a suferit un stop cardiac, însă medicii au reușit să o resusciteze și i-au montat un stent la inimă.

„Am fost la un pas de moarte, dar m-a iubit Dumnezeu. M-a mai lăsat pentru că le-am făcut mult bine oamenilor, am un suflet bun. În spital m-am speriat de toată aparatura aia, mi-a fost foarte frică. Le mulţumesc tuturor celor care m-au readus la viaţă. Din păcate, vreo două luni trebuie să stau departe de scenă. Pierd nişte contracte, rămân fără bani, am nevoie şi de tratament, nu ştiu ce voi face. Zilnic trebuie să iau o anume pastilă pentru inimă. Stentul pe care mi l-au pus, un dispozitiv care ajută la circulaţia normală a sângelui, este foarte bun, mă ajută să respir mai bine. Ce mi-aş dori e să pot dormi, căci am grave insomnii. Mă tot gândesc prin ce am trecut”, a declarat artista pentru Click.

Cornelia Catanga se lupta cu depresia și își pierduse parțial vederea

Dincolo de probleme cardiace, Cornelia Catanga slăbise în jur de 27 de kilograme şi s-a confruntat cu o depresie cruntă.

„Am slăbit 27 de kilograme în doar cinci luni, din luna decembrie. Nu am ţinut nici o dietă anume, totul este din cauza stresului şi a supărării că fiul meu a plecat în America, la viitoarea lui soţie. I-am zis că dacă nu se întoarce în timpul ăsta o să mă găsească moartă“, spunea Catanga

În 2013, Cornelia Catanga declara că se afla în pragul depresiei, din cauza problemelor de vedere. Vedeta nu mai vedea cu ochiul drept deloc, iar cu cel stâng abia mai distingea ceva.

„Trec printr-o perioadă grea a vieţii mele. Am suferit trei operaţii la ochiul drept şi a patra iese din discuţie, nu mai am de ce să o fac, pentru că nu mai văd deloc cu ochiul drept. Am ajuns să nu-mi mai recunosc nici prietenii sau cunoştinţele. Dacă nu vine cineva lângă mine, aproape, să-mi spună cine este, nici nu-l recunosc”, a povestit Cornelia atunci.

Se pare că după infarctul din 2019, problemele de vederea ale Corneliei Catanga s-a înrăutățit și mai mult.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *