Cristian Piedone, primarul condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul COLECTIV, gafă de proporții la depunerea jurământului: “Aștept cu nerăbdare să începem proiectele pentru sectorul 4… pardon, 5”
Actualitate

Cristian Piedone, primarul condamnat în dosarul COLECTIV, gafă de proporții la depunerea jurământului: “Aștept cu nerăbdare să începem proiectele pentru sectorul 4… pardon, 5”

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5, a depus marți jurământul, alături de consilierii locali, preluând oficial scaunul de edil. În discursul său, Piedone s-a încurcat și s-a referit la sectorul 4, acolo unde a fost primar până în 2015, dar s-a corectat de îndată: “Pardon, sectorul 5, am rămas… da”.

„Parcurgem o nouă etapă și continuitate a dezvoltării sectorului 5 printr-un consiliu nou ales. Vom face o campanie de transparență, o politică a cetățeanului, în care acest sector se va dezvolta, o politică în care pe primul loc vor sta cetățenii sectorului 5”, a spus Piedone imediat după depunerea jurământului.

„În perioada următoare, vom începe să întocmim proiectele cu care v-ați angajat în campaniile electorale și le-ați promis cetățenilor sectorului 4. Pardon, 5, am rămas… da. Le-ați promis că nu o să-i dezamăgiți și aștept cu nerăbdare ca împreună cu dumneavoastră să le supunem votului în Consiliul Local”, a declarat Piedone.

Cristian Popescu Piedone, condamnat la închisoare. “Sunt nevinovat!”

Dosarul se află, în prezent, la Curtea de Apel Bucureşti, iar până la sfârșitul anului ar putea fi luată o decizie finală.

“Sunt nevinovat. Dacă vă referiți la acea condamnare, declar cu toată responsabilitatea: Tribunalul București, prin acel judecător, n-a făcut decât execute un ordin și să mă aflu în fața unui pluton de execuție. (…) Sunt tată de copii, și copiii mei dacă se aflau în noaptea aia în acel bar, nu club, că e impropriu numit club, la fel veneam în fața voastră cu copiii mei morți și spuneam cu toată sinceritatea că sunt nevinovat”, a mai declarat Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone a fost găsit vinovat de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. În urma incendiului izbucnit în local, nu mai puțin de 65 de persoane și-au pierdut viața.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Related posts

Piedone, primarul condamnat la 8 ani de închisoare, supărat că nu și-a depus jurământul la Sectorul 5

Andrada Ionescu

Sectorul 5: sancțiuni dacă nu cureți zăpada și țurțurii

Andreea Cristescu

Business de casă la Primăria Sectorului 5. Cum a cumpărat direct instituția lui Daniel Florea o scenă pentru spectacole la prețul la care lua și formația la pachet

Constantinescu Gabriel

Masca nu e obligatorie în spațiile publice. Decizia surprinzătoare a unei instanțe din România

Constantinescu Gabriel

Taxele și impozitele pot fi plătite online

Andreea Cristescu

Sectorul 4 revine „în rate” la Piedone. Asociații copiilor lui Cristian Popescu intră pe lista lui Băluță

Andrada Ionescu

Leave a Comment