Cadourile de sărbători sunt foarte importante pentru români
Cadourile de sărbători sunt foarte importante pentru români

Cadourile de sărbători sunt foarte importante pentru români pentru că investesc în ele mai mulți bani decât își permit. Veniturile pe cap de locuitor sunt printre cele mai mici din UE, dar oamenii de la noi sunt la fel de darnici precum europenii mai înstăriți atunci când se pune problema de făcut cadouri.

Aproape jumătate dintre români spun că vor aloca sub 250 de euro pentru sărbători. 43% se aşteaptă să cheltuiască între 250-1.000 de euro şi 3% chiar peste 1.000 de euro. De partea cealaltă, 6% dintre ei au spus că nu vor cheltui deloc pentru această perioadă.

Românii din vestul ţării sunt cei mai strânşi la pungă anul acesta. Peste jumătate dintre români declară că vor cheltui sub 250 de euro de sărbători şi exclud total posibilitatea de a cheltui mai mult de 1.000 de euro pentru acest moment al anului, arată un sondaj preluat de PsNews.

Românii din centrul ţării şi din Bucureşti se află la polul opus şi se pregătesc de cheltuieli care se vor ajunge chiar şi la 1.500 de euro. Cei mai afectaţi de creşterile de preţuri par a fi consumatorii din sud-vestul şi din sud-estul ţării, care au declarat că au plănuit să nu cheltuiască deloc de sărbători.

În România, majoritatea respondenţilor consideră că se vor încadra în bugetul estimat cu toate cadourile 76%, în timp ce doar 20% au pus bani deoparte special pentru acest moment al anului.

Dacă vorbim şi de europeni, atunci aceştia preferă cadourile practice, în locul celor speciale sau din lista de dorinţe. Şi această tendinţă e valabilă şi pentru români, adică 33%. În acelaşi timp, românii înregistrează şi cel mai mare procent de răspunsuri la varianta „nu contează ce primesc, atât timp cât este un cadou”, adică 25%.

Cum era de aşteptat, femeile se aşteaptă mai mult decât bărbaţii să primească un cadou de pe lista de dorinţe. Şi dacă discutăm de călătorii, 6 din 10 europeni preferă să petreacă acasă Crăciunul, anul acesta, alături de familie, în loc să meargă la rude sau la prieteni, în timp ce 36% dintre români spun că sigur nu vor pleca nicăieri de Crăciun.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *