Dacă moțiunea de cenzură pică, miniștri USR-Plus vor demisiona
Dacă moțiunea de cenzură pică, miniștri USR-Plus vor demisiona

Dacă moțiunea de cenzură pică, miniștri USR-Plus vor demisiona, spune co-președintele Dan Barna. Formațiunea se retrage de la guvernare și lasă PNL să guverneze în continuare, pentru că se dovedește că „noi am greșit”, a afirmat Dan Barna, pe fondul crizei politice declanșate de premierul Florin Cîțu, care l-a demis pe ministrul USR-Plus al justitiției, Stelian Ion, miercuri.

Dacă moțiunea de cenzură pică și premierul Florin Cîțu dovedește că are susținere parlamentară, înseamnă că noi suntem cei care greșim, ne retragem din guvernare și, bineînțeles, guvernează mai departe, pentru că are susținere parlamentară. Dacă moțiunea trece și cabinetul Florin Cîțu este demis, președintele va propune un nou premier și coaliția poate să funcționeze, pentru că partea cu adevărat importantă pentru România este guvernarea pe anii următori”, a spus Barna la Digi24.

El a adăugat că miniștrii USR PLUS își vor da demisia dacă moțiunea de cenzură nu trece.

Întrebat dacă moțiunea va fi depusă cu miniștrii USR PLUS încă în funcțiile din guvern, Barna a răspuns: „E o tehnicalitate asta”.

Noi spunem că acest guvern și această coaliție are problema unui lider care nu e la înălțimea poziției în care se află. Aceasta e chestiunea de fond. Florin Cîțu nu are competența să conducă acest guvern. Moțiunea de cenzură este o moțiune împotriva premierului”, a continuat el.

Demisiile noastre sunt pe masă. Este o chestiune de tehnicalitate. Miza este următoarea: dacă moțiunea de cenzură trece, ne așezăm la masă și constituim un nou guvern – și am toată încrederea că PNL va propune un premier care să aibă și competența și responsabilitatea necesară. Dacă moțiunea nu trece și premierul are susținerea necesară, ne dăm demisiile instantaneu”, a spus Barna.

De ce să ne retragem înainte de moțiune? În funcție de rezultat vom ști cum procedăm mai departe”, a adăugat liderul USR-Plus.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *