dacian cioloș

Dacian Cioloș propune preluarea funcției de premier de către USR-PLUS. Este garanția pe care liderul formațiunii o consideră necesară pentru a realiza refomele promise încă de anul trecut.

„USR-PLUS nu poate sta în umbra PNL”, spune Dacian Cioloș și subliniază că alternativa este opoziția. Premierul Florin Cîțu spune despre această propunere că este „neserioasă”.

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a făcut aceste declarații într-o dezbatere cu Dan Barna și Irineu Darău, în cadrul competiției pentru șefia partidului.

„Cred că cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că dacă intrăm din nou la guvernare putem să facem reforme este să propunem celor de la PNL și UDMR să facem o propunere de premier care să își asume aceste reforme în numele Guvernului”, spune Dacian Cioloș.

„ Este putere de împărțit. Parlamentul, și Senat și Camera Deputaților sunt structuri cu putere și poate să existe un echilibru. Dar dacă noi nu vom avea garanția că putem face reforme, decât să fim un partid umbră al PNL-ului care face cu noi ce vrea, atunci mai bine ne gândim și la opoziție”, a mai spus Cioloș.

Reacția lui Cîțu după replica lui Dacian Cioloș

O propunere neserioasă, sincer. PNL e cel mai mare partid de dreapta din România, va fi cel mai mare. Nu poți să îi impui premierul. Dacă în direcția asta merg negocierile, deja le consider neserioase și nu are niciun sens”, a spus Cîțu.

Totodată, Dacian Cioloș a transmis și un un mesaj de încurajare colegilor din USR PLUS care au fost dați afară din administrație de Florin Cîțu. „Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor”, scrie copreședintele formațiunii politice pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *