Un guvern investit rapid este prioritatea premierului desemnat Cioloș
dacian cioloș

Dacian Cioloș, preşedintele USR, a reacţionat, într-o postare pe Facebook, la protestul AUR de la Parlament, precizând că ce au făcut simpatizanții AUR astăzi este o nouă pată pe obrazul statului român.

Dacian Cioloş precizează că George Simion este un pericol pentru România, pentru că instituțiile statului român au eșuat și l-au creat prin comportamentul lor pe acest populist iresponsabil.

„Ceea ce au făcut simpatizanții AUR astăzi este o nouă pată pe obrazul statului român, cel care, prin instituțiile sale, ar fi trebuit să se asigure că un miting se poate desfășura în condiții civilizate și că nu degenerează în mod iresponsabil. Același stat care în 10 august 2018 inventa o lovitură de stat cu mașini-capcană și cocktailuri Molotov ca să gazeze și să bată mame, copii și familii care participau la un protest față de Liviu Dragnea și acoliții săi”, a scris Dacian Cioloş.

Avem dovada că aceste instituții sunt falimentare și incapabile să le ofere cetățenilor protecție și siguranță. Știm de ani buni că sunt capturate politic și că ezitările de a pune justiția pe traseul ei normal au legătură tocmai cu această capturare a statului român. După 10 august, nu avem niciun vinovat pentru agresiunea asupra cetățenilor, după cum nu știm nici cine sunt vinovații de la Revoluția din 1989 sau de la mineriade și alte evenimente dramatice pentru care pare că nu va plăti nimeni niciodată”, adaugă Dacian Cioloş.

„Astăzi, Jandarmeria, conducerea Ministerului de Interne, întregul guvern și-au dat măsura capacității lor organizaționale și comunicaționale. Au abandonat toate măsurile și toate politicile pe care ar fi trebuit să le susțină și să le impună într-o perioadă de criză sanitară, au dispărut și au preferat să asiste pasiv, așa cum fac ori de câte ori George Simion sau Diana Șoșoacă provoacă și calcă în picioare statul român, instituțiile sale și pe reprezentanții acestora”, mai scrie liderul USR, Dacian Cioloș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *