Deputatul PSD Adrian Solomon I-am zis măi Mustafa așa scria pe ecuson
Deputatul PSD Adrian Solomon I-am zis măi Mustafa așa scria pe ecuson

Deputatul PSD Adrian Solomon este verificat de Consiliul Național de Combatere a Discriminării după incidentul de la șaormerie. Politicianul spune că nu l-a jignit cu nimic pe cetățeanul turc de la casă, pe care doar l-a strigat pe nume „Măi Mustafa”.

Deputaţii PSD de Vaslui, Adrian Solomon şi Irinel Stativă au fost amendați după ce au provocat scandal într-o șaormerie din sectorul 3, rugați fiind de personal să-și pună măștile de protecție.

CNCD s-a autosesizat miercuri în legătură cu deputatul PSD Adrian Solomon, care l-a jignit pe un vânzător de la fast-food ce îi ceruse să își pună masca de protecție și s-a certat cu polițiștii. Potrivit înregistrărilor video, Solomon i s-ar fi adresat angajatului de la șaormerie cu „Băi, Mustafa” și i-ar fi cerut să îi prezinte cartea verde, documentul care îi dă drept de muncă în țară, relatează PsNews.

„Așa cum despre amendă am aflat din presă, tot din presă am aflat și despre autosesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării cum că l-aș fi discriminat pe cetățeanul turc de la fast food, numindu-l <Măi, Mustafa>. Eu nu văd unde este discriminarea având în vedere că așa îl cheamă pe omul acela. Pe ecusonul pe care îl avea în piept scria <Mustafa>. Dacă ăsta este numele lui, eu cum trebuia să îi spun? Trebuia să mă adresez cu <Măi, Vasile>?”, a declarat deputatul PSD Adrian Solomon.

„Bun, poate nu este cea mai bună formulă de politețe pe care o puteam folosi, poate că este o formulă de adresare mai puțin elegantă. Dar acest lucru nu ține de discriminare”, a precizat deputatul Solomon.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *