O jurnalistă maghiară din Târgu Mureș este amenințată cu spânzurarea
O jurnalistă maghiară din Târgu Mureș este amenințată cu spânzurarea

O jurnalistă maghiară din Târgu Mureș este amenințată cu spânzurarea, de către reprezentaantul unui partid politic maghiar. Barna Bartha incită la violență, culmea, împotriva unei persoane de aceeași etnie cu el.

Un reprezentant al partidului extremist Patria Noastră ar fi vorbit despre ”spânzurarea” unei jurnaliste maghiare de la Radio Târgu Mureș, post public românesc care emite și în limba maghiară, dezvăluie publicația Telex.hu, citată de B1TV.

Este vizată jurnalista Boróka Parászka, așa cum indică o înregistrare audio. „Sau poți să te uiți la o Parászka Boróka, poți să o asculți la Radio Târgu Mureș, ei bine, (dacă) maghiarii nu pot spânzura astfel de oameni, nu-i pot elimina dintre ei, atunci nu e de mirare că am ajuns unde am ajuns”, ar fi declarat Barna Bartha, șeful cabinetului de politică națională al partidului.

Declarațiile au fost făcute la o întrunire a partidului unde s-a discutat și despre „țiganizarea” popoarelor secui și maghiari, deoarece în multe locuri romii sunt cei mai bogați și, prin urmare, tinerii maghiari îi imită deja, folosind tonul vocii și cuvintele lor.

Barna Bartha spune apoi că, chiar dacă Ceaușescu ar fi trăit de două ori mai mult, nu ar fi putut face atâta rău poporului secuiesc ca „RTL Klub și gașca lui”, dar acum include și Duna TV în această categorie. El a mai spus că ”naivii și purii secui au vrut cuvântul maghiar” și „atunci a apărut Televiziunea Maghiară cu mizeria ei, cu programele și mizeriile ei distructive, distructive, inventate tocmai de evrei”.

Extremistul s-a aprins și a început apoi să vorbească despre spânzurarea unei jurnaliste maghiare din Transilvania, Boróka Parászka:

Sau poți să te uiți la o Parászka Boróka, poți să o asculți la Radio Târgu Mureș, ei bine, (dacă) maghiarii nu pot spânzura astfel de oameni, nu-i pot elimina dintre ei, atunci nu e de mirare că am ajuns unde am ajuns.”

Apoi, Bartha o mai menționează o dată pe Boroka Parászka, care se declară și ea secui, și spune: „Este o jurnalistă teribil de inteligentă, dar nu am văzut în viața mea un ticălos mai mare”.

Conversația relatată mai sus a avut loc în sala de ședințe a Bisericii Unitariene din Sfântu Gheorghe. Zita Ágnes Péterfi, pastorul parohiei unitariene din Sfântu Gheorghe, a declarat pentru Transtelex că un bărbat a contactat-o și a cerut să țină o întâlnire în sală. Ei nu știau în ce scop anume va fi folosită sala precizând că, „se distanțează complet de declarația făcută acolo”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *