George Simion

Liderul AUR, George Simion, anunță că dosarul penal deschis pe numele său pentru că ar fi condus cu permisul suspendat a fost clasat.

„Bună dimineața! Vesti bune: Dosarele mele «penale» au fost clasate: conduceam mașina cu carnet valabil, scrie negru pe alb. Totul a fost orchestrat pentru a distruge protestul”, a scris  Simion, vineri dimineață, pe pagina sa de Facebook.

La sfârșitul lunii septembrie, Poliția i-a deschis un dosar penal lui George Simion, acuzat că ar fi condus cu permisul suspendat, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

La acel moment,  AUR anunța într-un comunicat de presă că George Simion nu a primit niciodată o înştiinţare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule.

  • „Domnul deputat Simion, preşedintele Partidului AUR, nu a primit niciodată o înştiinţare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule. De asemenea, domnul deputat George Simion nu a avut niciodată cunoştinţă de existenţa unui dosar penal deschis la Poliţia Municipiului Buzău, în legătură cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane într-un accident rutier în care ar fi fost implicat. Domnul deputat George Simion comunică faptul că a existat un incident rutier minor, o uşoară tamponare, asupra căreia s-a convenit amiabil, fără victime. Infracţiunea pentru care s-au făcut cercetări nu există, soluţia legală ce trebuia dispusă în cauză fiind aceea de clasare în baza articolului 16 lit. a, Cod Procedură Penală. O astfel de situaţie nu atrage în nici un fel suspendarea dreptului de a conduce a persoanei implicate într-un incident rutier minor, fără victime. Domnul deputat  Simion face precizarea că nici legea nu prevede suspendarea dreptului de a conduce în situaţia clasării, decât dacă a existat o vătămare consemnată într-un act medico-legal. În consecinţă, orice altă discuţie lansată în spaţiul public pe acest subiect este tendenţioasă şi este direcţionată exclusiv împotriva imaginii domnului preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, deputat George Nicolae Simion”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *