Rușii dezertează masiv pe frontul de est al Ucrainei, iar administrația de la Kremlin a trimis Garda Națională să îi caute. Cel puțin 200 de dezertori sunt căutați numai în regiunea Zaporojie.

Peste 200 de militari ruși sunt căutați în teritoriile ocupate din regiunea Zaporojie

Unități separate au fost trimise în orașul Primorsk pentru a efectua operațiuni de căutare. Datele preliminare indică faptul că sunt căutați peste 200 de soldați de către Rosgvardia, Garda Națională Rusă, arată cotidianul Pravda, preluat de agențiile internaționale de presă și B1TV.

În plus, Statul Major ucrainean a confirmat distrugerea unui sistem de rachete antiaeriene S300, a opt piese de echipament militar de diferite tipuri și a unui depozit de muniții în Zaporojie în zilele precedente.

De asemenea, Statul Major a raportat că peste 150 de militari ruși au fost răniți.

Guvernatorul regiunii Luhansk, Serhii Haidai, a transmis că forțele ruse au suferit pierderi semnificative la Kreminna; oficialul precizează că în ciuda acestor pierderi, forțele de ocupație continuă să aducă uriașe cantități de armament și echipamente.

În timp ce forțele militare ale Moscovei se concentrează pe cucerirea localității Bahmut, ucrainenii încearcă să-i surprindă pe invadatori și desfășoară o serie de atacuri surpriză la Kreminna – o „arteră” logistică care leagă localitatea Svatove de orașele Lisiceansk și Severodonețk și aprovizionează unități rusești din regiunea Lugansk – menționează Defense Romania.

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) subliniază că forțele ruse își retrag trupele din diferite puncte de pe câmpul de luptă pentru a umple golurile de pe linia Svatove-Kreminna și a compensa pierderile unităților.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *