Adjunctul ANAF Cluj, Ramona Șoptirean este acuzată de mită. Pe numele femeii a fost înregistrată o plângere la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca.

Jurnaliștii de la Foaia Transilvană susțin că memoriul a fost întocmit de un artist plastic din localitate care avea de returnat unele sume de la bugetul de stat. El susține că ar fi plătit 5000 de lei către Ramona Șoptireanu într-un parc din apropierea sediului ANAF din Cluj.

„M-am întâlnit cu dânsa (nr. Ramona Șoptirean) la sediul ANAF Cluj Napoca. La ghișeul la care lucrează. Mi-a comunicat că totul este OK, mi s-au virat banii de la Trezorerie. A condiționat predarea documentelor de achitarea sumei de 5.000 de lei. A doua zi, în data de 15.10.2021, m-am întors la ANAF Cluj pentru recuperarea documentelor. Doamna Șoptirean mi-a spus să ne vedem în Parcul de la statuia lui Avram Iancu. Ne-am reîntâlnit și am achitat suma de 5.000 de le, și ea mi-a dat plasa cu documente” se arată în memoriul citat de Foaia Transilvană.

Femeia acuzată spune că nu-l cunoaște pe denunțător. Ramona Șoptirean susține că nu s-a întâlnit cu acesta la statuia respectivă. Directorul Direcției Regionale de Finanțe Publice din Cluj, Ioan Pop nu a dat declarații pe această temă. El a confirmat sesizarea Parchetului.

Se pare că această decizia a fost luată după ce s-a constatat că userul utilizat de Ramona Șoptirean a fost într-adevăr utilizat la lucrarea actelor incriminate de denunțător.

Femeia a fost numită recent în funcția de conducere pe filieră politică. Ea beneficiază de susținerea Președintelui PSD Cluj, Alexandru Cordoș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *