După prima doză de vaccin anti-COVID, patru persoane s-au îmbolnăvit
După prima doză de vaccin anti-COVID, patru persoane s-au îmbolnăvit

După prima doză de vaccin anti-COVID, patru persoane s-au îmbolnăvit numai în Vrancea. Acestea au fost confirmate cu virusul iar una dintre acestea are insuficiență respiratorie și este internată în spital. Persoanele infectate vor face și a doua doză, potrivit protocoalelor medicale.

Trei dintre persoanele infectate cu COVID după vaccinare sunt salariați la DGASPC Vrancea și nu au simptome. În schimb, a patra persoană, un medic din Focșani, are insuficiență respiratorie și este internat în spital, potrivit DSP Vrancea, citat de Digi24.

Persoanele care s-au îmbolnăvit de COVID-19 după prima doză de vaccin vor putea face rapelul conform protocoalelor de vaccinare a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Conform recomandărilor producătorului vaccinului şi ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dacă o persoană dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze. Pentru situaţiile în care unei persoane i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile, iar în cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile. În situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă”, a precizat Silviu Stanciu

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat cum decurge vaccinarea în situații speciale.

Totodată, în cazul în care o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze.

Pentru situațiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicații temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile. În situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă. În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă a precizează CNCAV.

Leave a comment

Lasă un răspuns