În general intrarea în politică duce la creșteri spectaculoase ale averilor. Aceste creșteri sunt privite cu suspiciune pentru că veniturile politicienilor sunt, în general, infime. Prezentăm aventura și îmbogățirea unui primar. Pentru studiul de caz am ales-o pe Lucia Magdalena Suciu, edilul dintr-o suburbie a Clujului. Femeia este primar din vremea în care Gheorghe Hagi încă juca la Naționala României.

Bunăstare la jumătatea mandatului

În 2000, atunci când Lucia Magdalena devenea edil în Chinteni nu erau declarații de avere. Prima formă scrisă a averii femeii datează din 2008. Atunci era deja la al doilea mandat de primar.

Lucia Magdalena Suciu avea 8600 mp de teren, două case de 500 mp două mașini. Ea se mai lăuda cu datorii de 70.000 de lei.

Explozie de bogăție după 12 ani de primărie

Dup 12 ani, declarația primăriței din Chinteni este doldora de active. La capitolul terenuri, averea doamnei Suciu a crescut de la 8600 mp la 270.000 mp. Practic, femeia și-a multiplicat posesiunile de terenuri de 31 de ori în timpul mandatului de primar. Dacă în 2008 primărița avea trei parcele de teren, acum numele ei se regăsește pe actele a 22 de parcele de teren.

Lucia Magdalena Suciu a primit o donație, trei moșteniri și are un contract pentru întreținerea unor bătrâni care-i lasă în schimb terenul lor.

La capitolul imobile, femeia a prosperat. Acum are trei case cu o suprafață totală de 840 mp. La acestea se adaugă două spații comerciale cu o suprafață de 3100 mp. Practic, suprafața imobilelor Luciei Suciu a crescut de șase ori în 12 ani de mandat de primar.

Conturile deținute de Lucia Magdalena Suciu au crescut de la minus 70.000 de lei în 2008 la plus 413.000 de lei în 2020. O creștere de aproape o jumătate de milion de lei. La acestea se mai adaugă aproape un sfert de milion de lei plasate la firma SVL Agrofarm Impex.

Fiu asistat social

În ciuda bogăției fabuloase, fiul Luciei Suciu a încasat în 2020 suma de 1536 lei de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială.

Suma este de 500 de ori mai mică decât lichiditățile familiei Suciu.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *