Actualitate

Florin Cîțu vorbește despre împrumuturile făcute de PSD

Florin Cîțu vorbește despre împrumuturile făcute de PSD. Ministrul Finanțelor Publice explică dezastrul creat în economie de social-democrați.

„România se împrumută astăzi pentru a acoperi deficitul bugetar și să plătească împrumuturile luate în trecut de socialiști. Am reușit să câștigam încrederea investitorilor internaționali și locali și ne împrumutăm la dobânzi mai mici de la o zi la alta. Totuși, există diferențe în nivelul dobânzilor și acestea vin de la conduita, independenta, a politicii monetare”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cîțu vorbește concret despre cum a funcționat economia țării în ultima perioadă. „Vă rog atenție mare. În primele 6 luni am împrumutat 38 miliarde lei pentru a plati împrumuturi și dobânzi care vin trecut. Că să înțelegeți această cifra, deficitul bugetar de finanțat pentru 5 luni (fară dobânzile aferente împrumuturilor luate în trecut) a fost mai mic, 31 miliarde lei. Pe scurt, ne împrumutam să acoperim dezastrul făcut de socialiști în ultimii 8 ani de guvernare.”, declară acesta.

Ministrul spune că cei de la PSD au furat în ultimii 8 ani. „Dacă socialiștii nu ar fi subminat economia națională, ar fi avut surplus bugetar în perioada de creștere economica peste potențial. Atunci astăzi ne împrumutam DOAR să acoperim deficitul bugetar. Dar socialiștii au furat 8 ani de zile. Și acum au tupeul să întrebe despre destinația împrumuturilor pe care le facem. Totuși, și în aceste condiții, este foarte clar pentru TOATĂ LUMEA că suntem un guvern responsabil și nu ne batem joc de banul public. De aceea SCADE rata inflației și urmează SĂ SCADĂ și dobânzile.”, încheie acesta.

Related posts

PMP ar vota guvernul Florin Cîțu. Explicațiile lui Eugen Tomac

Florin Cîțu cere anchetarea penală a liderilor PSD pentru declarații false și subminarea autorității statului

Constantinescu Gabriel

Cum se apără Cîțu de atacurile la adresa lui

Alina Angelescu

Florin Cîțu, mulțumit de creșterea consumului în România, în condițiile de criză economică. „Vă imaginați unde putem ajunge cu #RomaniaFaraPSD?”

Constantinescu Gabriel

Cîțu: am evitat un dezastru economic

Alina Angelescu

Veniturile la buget mai mari decât în aceeași lună a anului trecut

Alina Angelescu

Leave a Comment