Florin Cîțu vorbește despre împrumuturile făcute de PSD. Ministrul Finanțelor Publice explică dezastrul creat în economie de social-democrați.

„România se împrumută astăzi pentru a acoperi deficitul bugetar și să plătească împrumuturile luate în trecut de socialiști. Am reușit să câștigam încrederea investitorilor internaționali și locali și ne împrumutăm la dobânzi mai mici de la o zi la alta. Totuși, există diferențe în nivelul dobânzilor și acestea vin de la conduita, independenta, a politicii monetare”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cîțu vorbește concret despre cum a funcționat economia țării în ultima perioadă. „Vă rog atenție mare. În primele 6 luni am împrumutat 38 miliarde lei pentru a plati împrumuturi și dobânzi care vin trecut. Că să înțelegeți această cifra, deficitul bugetar de finanțat pentru 5 luni (fară dobânzile aferente împrumuturilor luate în trecut) a fost mai mic, 31 miliarde lei. Pe scurt, ne împrumutam să acoperim dezastrul făcut de socialiști în ultimii 8 ani de guvernare.”, declară acesta.

Ministrul spune că cei de la PSD au furat în ultimii 8 ani. „Dacă socialiștii nu ar fi subminat economia națională, ar fi avut surplus bugetar în perioada de creștere economica peste potențial. Atunci astăzi ne împrumutam DOAR să acoperim deficitul bugetar. Dar socialiștii au furat 8 ani de zile. Și acum au tupeul să întrebe despre destinația împrumuturilor pe care le facem. Totuși, și în aceste condiții, este foarte clar pentru TOATĂ LUMEA că suntem un guvern responsabil și nu ne batem joc de banul public. De aceea SCADE rata inflației și urmează SĂ SCADĂ și dobânzile.”, încheie acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *