Fondurile de la buget ar putea fi tăiate în primăriile și instituțiile administrate de PSD-iști. Premierul Florin Cîțu ia „foarte serios” în calcul varianta ca Guvernul să nu mai aloce fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale în cazul unităților administrativ-teritoriale care au un grad scăzut de încasare a taxelor și impozitelor locale. Cel mai mic grad de colectare, susține primul-ministru, este înregistrat „în unitățile administrate de PSD-iști”.

Noi vedem că avem cel mai mic grad de colectare în unităţile administrate de PSD-işti. Asta e problema acestor oameni şi eu vă spun că mă gândesc foarte serios ca acele unităţi administrativ-teritoriale unde gradul de colectare este mic să nu mai dăm bani de la buget în reechilibrare, deci să dăm bani suplimentar să îşi acopere costuri de întreţinere şi aşa mai departe. Avem situaţii, iarăşi cu administraţii teritoriale ale PSD, unde veniturile sunt mai mici decât cheltuielile cu salariile. Nu voi mai da voie să existe aşa ceva. Le-am spus foarte clar. Nu poţi să ai cheltuielile cu salariile mai mari decât veniturile tale. Aşa ceva nu se poate”, a declarat premierul, la Digi 24.

Fondurile de la buget, tăiate la primăriile ineficiente. Primarilor, susține Florin Cîțu, le este mai ușor să solicite fonduri de la bugetul de stat decât să colecteze taxe și impozite pentru echilibrare.

Suspiciunea este că nu vor să colecteze. Este mult mai simplu să nu colectezi şi să iei bani de la buget pentru echilibrare. Mult mai simplu e să plăteşti salarii mari şi după aia să spui: ‘Nu am bani. Dă-mi nişte bani!’ Şi ce facem? Luăm nişte bani pe care i-am băga în investiţii în altă parte să plătim salariile în comuna X sau Y pentru că au crescut salariile mai mari?”, a explicat premierul.

Leave a comment

Lasă un răspuns