Măsuri de relaxare 1 iunie. Măsurile de relaxare care se apropie de intrarea în normalitate au intrat în vigoare de marți, 1 iunie. Astfel, a crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, artistice, de divertisment, desfășurarea evenimentelor sportive dar și a evenimentelor private, precum nunțile sau botezurile.

Hotărârea de Guvern care prevede eliminarea altor restricții, începând cu data de 1 iunie, prevede următoarele, potrivit B1TV:

Creșterea numărului participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment în spații deschise de la 500 la 1000 de persoane. Pot participa cei care s-au vaccinat, care s-au testat sau au trecut prin boală

Măsuri de relaxare 1 iunie. S-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grup

  • S-a aprobat desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezi cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise. Numărul persoanelor poate fi mai mare doar dacă toate sunt vaccinate.
  • Activitățile sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului. Peste această limită e permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau se vaccinează înainte.
  • A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului.
  • A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități de instruire în spații închise de la 50% la 70%. Capacitatea poate fi ocupată 100% dacă participă doar persoanele vaccinate.
  • Se permite desfășurarea conferințelor cu cel mult 100 de persoane. Capacitatea spațiului poate fi ocupată 100% doar dacă vin doar persoane vaccinate.
  • S-au redeschis locurile de joacă în spațiile închise cu participarea publicului până la 50%, cu condiția ca însoțitorii copiilor să fie vaccinați sau să fi trecut prin boală.
  • A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități în sălile de sport și fitness de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Numărul poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați.
  • S-au redeschis piscinele interioare cu participarea publicului până la 70% din capacitate.
  • A fost crescut gradul de ocupare a meselor din restaurantele din interior de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați.
  • A fost crescut gradul de ocupare a spațiilor de cazare de la 70% la 85% pentru unitățile de cazare de pe litoral.

Leave a comment

Lasă un răspuns