Gafă la Evaluarea Națională în Dolj, unde elevii au primit la examenul de limba română subiectele pentru proba în limba maghiară. După ce s-a constatat încurcătura, elevii au fost chemaţi după-amiază să reia proba cu subiectele de rezervă.

Elevii care au susţinut marţi proba scrisă la Limba română în cadrul Evaluării Naţionale au primit, la școala din comuna Predești, subiectele pentru şcolile care studiază în limba maghiară. După ce s-a constatat încurcătura, elevii au fost chemaţi după-amiază să reia proba cu subiectele de rezervă.

Șeful Inspectoratului Școlar Dolj, Daniel Ion, a spus că va fi propusă încetarea contractului de management pentru directorul şcolii, precum şi sancţionarea cadrelor didactice care au făcut parte din comisia de examen şi nu au observat eroarea, relatează Digi24.

La Predeşti a fost făcută deja o anchetă şi se va propune încetarea contractului de management pentru directorul şcolii care ocupă funcţia prin detaşare în interesul învăţământului şi vor fi sancţionate cadrele didactice care au făcut parte din comisia de examen şi care nu au observat că au fost distribuite subiecte de limba română specifice şcolilor cu predare în limba maternă maghiară. Avem toleranţă zero pentru astfel de situaţii”, a declarat Daniel Ion.

Elevii de la Predeşti au reluat proba la limba română cu subiecte de rezervă, în a doua parte a zilei.

Luni s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul examenului de Evaluare Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a (Limba şi literatura română) – sesiunea 2022, iar la nivelul judeţului Dolj au fost prezenţi 4.097 candidaţi. Din cei 4.362 înscrişi, nu s-au prezentat la examen 265 de candidaţi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *