Încă un general rus a fost ucis de către armata ucraineană. Ar fi al 11-lea general care și-a pierdut viața de la invazia rușilor în Ucraina. Generalul-maior Roman Kutuzov a fost Ucis în circumstanțe încă neclare.

Alexander Sladkov, reporter al televiziunii de stat ruse, a anunțat duminică, pe Telegram, că generalul-maior Roman Kutuzov a fost omorât în Ucraina, informează Reuters, citat de B1TV. El nu a prezentat date exacte despre momentul și locul în care Kutuzov a fost eliminat.

Deocamdată nu există nicio reacție din partea Ministerului rus al Apărării.

Acesta ar fi al unsprezecelea general rus ucis în Ucraina de când țara a fost invadată de trupele ruse.

Al zecelea general ucis a fost Andrei Simonov, comandantul unităților de război electronic. Alături de el au fost eliminați 100 de soldați ruși într-un atac de artilerie în apropiere de Izium, estul Ucrainei.

Ucrainenii spun că până acum au lichitat peste 31.000 de soldați ruși. Moscova, în schimb, nu a mai prezentat nicio cifră din 25 martie, când a anunțat 1.351 de victime în rândul trupelor sale.

„Incompetența uimitoare” a armatei ruse

La mijlocul lunii trecute, generalul-locotenent Scott Berrier, șeful Agenției americane de informații pentru apărare (DIA), a declarat că armata ucraineană a omorât între „8 și 10” generali ruși de la începutul invaziei. Este un bilanț neobișnuit de mare pentru o armată modernă, care îl depășește de departe pe cel al generalilor americani care au murit în cei 20 de ani de conflict din Afganistan.

La rândul său, generalul în rezervă James Stavridis, fost comandant suprem al NATO în Europa, a declarat în urmă cu o săptămână, pentru postul de radio american WABC 770 AM, că „incompetența uimitoare” a armatei ruse a dus la o pierdere de generali și alți ofițeri superiori fără precedent: „În istoria modernă, nu există nicio situație comparabilă în ceea ce privește moartea generalilor. Am văzut de partea rusă, într-o perioadă de două luni, cel puțin o duzină, dacă nu mai mulți, de generali ruși uciși. (…) A fost o performanță proastă a rușilor până acum”.

Unii oficiali americani sunt de părere că cifra a fost determinată de faptul că generalii ruși sunt forțați să opereze mult mai în profunzimea conflictului decât în mod normal, astfel încât să își motiveze trupele.

Și tot nu reușesc. Astfel, apar tot mai multe mărturii ale soldaților ruși de pe frontul din Ucraina care sunt prost echipați, lăsați fără alimente și dezorganizați. Mulți au dezertat și și-au căutat avocați, iar cei care au revenit în Rusia refuză să se mai întoarcă pe front, deși li s-a cerut acest lucru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *