Instituirea unui lockdown explicată de Ludovic Orban o măsură radicală
Actualitate

Când va intra România sub lockdown, a răspuns Ludovic Orban

Instituirea unui lockdown este o măsură radicală care pare a fi evitată de autorități. Premierul Ludovic Orban nu a dat un răspuns clar atunci când a fost întrebat când va veni acest moment, insistând pe măsurile restrictive care au fost deja luate până acum.

Ludovic Orban a evitat, miercuri, un răspuns clar cu privire la instituirea unui lockdown (carantina, n.r.), în contextul creșterii alarmante a cazurilor de infecție cu coronavirus.

Premierul a amintit că în mai multe orașe mari din țară s-au adoptat recent o serie de măsuri și a explicat că are convingerea că, odată cu implementarea acestor restricții, se va „reduce numărul de persoane care se îmbolnăvesc”. Orban a făcut declarații pe această temă la vizita făcută la fabrica Dacia din Mioveni, potrivit B1TV.

Mi s-a pus în mod frecvent această întrebare legată de starea de urgență. Noi am prevăzut un set de măsuri care se iau în funcție de rata de incidență, de indicele de răspândire a virusului și în funcție de acești indici noi adoptăm o serie de măsuri. Știți foarte bine că în București, de exemplu, și în alte orașe mari, cum este Cluj, cum este Iași, Târgu Mureș, s-au adoptat măsurile care sunt prevăzute în legislație și în Hotărârea de Guvern privitoare la prelungirea stării de alertă. Obligația portului măștii inclusiv în spații deschise, derularea învățământului în sistem online, de asemenea închiderea anumitor tipuri de activități, teatre, cinematografe, restaurante, cafenele. Sunt măsuri prevăzute tocmai pentru a reduce riscul de răspândire. Odată implementate aceste măsuri, avem convingerea că vom reduce numărul de persoane care se îmbolnăvesc” a răspuns Ludovic Orban.

Related posts

Ludovic Orban nu face prognoze pe decizia Curții Constituționale despre pensiile speciale

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban și Nicușor Dan au semnat contracte pentru modernizarea spitalelor din București. Finanțare de 100 de milioane de euro din bani europeni

Constantinescu Gabriel

Ciolacu: incapabila de la Educație dă vina pe autoritățile locale

Alina Angelescu

Ludovic Orban către Nicuşor Dan: „Aştept un audit serios pentru că din analizele noastre situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă”

Andrada Ionescu

Ludovic Orban: Nu ne dorim carantinarea Bucureştiului, dar există o metodologie

Andrada Ionescu

Ludovic Orban: parlamentarii „au votat fără să aibă discernământ” împotriva miniștrilor PNL, în comisii

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment