Interzicerea centralelor de apartament nu îi va afecta pe oamenii care le-au instalat deja, spune ministrul mediului, ci vizează interdicția montării acestora doar în blocurile noi.

Noua legislație propusă de ministerul mediului îi afectează doar pe cei care vor să cumpere apartamente în blocuri mai, pentru că este foarte probabil ca o soluție de încălzire alternativă cerută de noile prevederi să se regăsească în prețul final al locuinței.

Centralele individuale vor fi interzise doar în blocurile noi, a spus ministrul Tanczos Barna, potrivit Digi24.

Vom propune interzicerea centralelor în blocurile noi. Nu avem în vedere intervenții pe centralele individuale de apartament deja instalate. Vom propune o limitare a acestor soluții individuale doar în construcțiile noi”, a explicat ministrul joi, într-o conferință de presă.

„Vom propune un proiect de lege, vom analiza în coaliție și în Guvern proiectul Ministerului Mediului. Dacă va exista disponibilitate de aprobare prin ordonanță de urgență, se va aproba prin OUG, dacă nu, se va trimite în Parlament. Implementarea trebuie să fie una graduală, nu de azi pe mâine, pentru că sunt foarte multe investiții deja pornite, autorizate, gândite, proiectate, aflate în execuție pe metodele vechi. Acolo, retroactiv, nu poate să intervină legiuitorul în niciun caz”, a spus Tanczos Barna, cu referire la interzicerea centralelor de apartament.

„Dar pentru viitor trebuie să facem un prim pas de normalizare a acestor chestiuni de urbanism, în primul rând”, a adăugat ministrul mediului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *