mădălin voicu

Mădălin Voicu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mădălin-Ştefan Voicu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii”, se arată în documentul semnat de prim-ministru.

Fostul deputat PSD, Mădălin Voicu a mai fost numit, în 2017, în aceeaşi funcţie de către fostul premier Sorin Grindeanu, care acum este vicepremier PSD în cabinetul Nicolae Ciucă.

În noiembrie 2019, fostul premier PNL Ludovic Orban l-a dat afară din guvern pe Voicu din funcţia de secretar de stat la Cultură.

Mădălin Voicu (69 de ani), de profesie violonist, a mai fost secretar de stat la Cultură în guvernul Dăncilă și a fost deputat în perioada 1996 – 2020.

În 2012 a depus împreună cu parlamentarul Nicolae Păun un proiect legislativ de grațiere a pedepselor cu închisoare până la 6 ani, care a stârnit un scandal major. Proiectul a picat în Parlament.

Mădălin Voicu a fost un obișnuit al emisiunilor și publicațiilor de cancan grație deselor scandaluri în care a fost implicat.

Într-un interviu din septembrie 2019, Mădălin Voicu califica Facebook și WhatsApp drept ”cancer” și ”droguri” dăunătoare pentru tineri. El spunea la acel moment ”ferească Dumnezeu să iasă Iohannis președinte încă un mandat”.

Mădălin Voicu a fost acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite în dosarul „Fraudă la Partida Romilor”, în care mai este acuzat şi Nicolae Păun, pentru că fondurile europene din două programe privind integrarea romilor ar fi fost folosite în alte scopuri decât cele declarate, inclusiv în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012

.Potrivit G4Media, Voicu în 2012 a depus împreună cu parlamentarul Nicolae Păun un proiect legislativ de grațiere a pedepselor cu închisoare până la 6 ani, care a stârnit un scandal major. Proiectul a picat în Parlament.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *