Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, 25 mai, că Guvernul şi coaliţia trebuie să continue negocierile cu sindicatele din Educație, în contextul grevei generale, şi a spus că nu crede că rotaţia guvernamentală se poate face în timpul unor astfel de negocieri.

Întrebat direct dacă rotativa va avea loc, dacă greva nu se încheie, președintele a spus:

„Fiind astăzi joi şi greva încă neîncheiată, vom vedea dacă vom reuşi să începem procedura mâine sau peste câteva zile. Dar nu asta este important, important este să avem o procedură clară, să ştim cum va funcţiona coaliţia şi să avem un Guvern care garantează stabilitatea guvernării şi stabilitatea României”, a spus Klaus Iohannis. Întrebat direct dacă rotativa va avea loc, dacă greva nu se încheie, președintele a spus:

„Atunci este nevoie ca Guvernul şi coaliţia, la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele până se găseşte o soluţie”. Nu cred că rotaţia se va face în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat şi una, şi alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând”.

Iohannis voia ca noul guvern să fie instalat până pe 30 mai

În urmă cu o zi, miercuri, 24 mai, Klaus Iohannis declara că își dorește ca noul guvern să fie instalat până pe 30 mai, conform calendarului stabilit prin protocol. „După părerea mea, calendarul inițial al rotației poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală s-ar putea încheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL, i-am rugat să trateze negocierile în coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea”, a declarat Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *