Image default
Actualitate

Joe Biden le va cere tuturor americanilor să poarte măști în primele 100 de zile de mandat

Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite, susține că în primele 100 de zile ale mandatului său le va cere cetățenilor americanilor să poarte măşti de protecție, pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

Declarația lui Joe Biden a fost făcută pentru CNN și președintele ales spune că este sigur că va exista o reducere semnificativă a cazurilor Covid-19 dacă fiecare american va purta mască. Biden a mai precizat că va ordona purtarea măştilor în toate clădirile guvernului SUA.

„În prima zi în care voi fi instalat le voi cere cetăţenilor să poarte mască 100 de zile. Doar 100 de zile cu mască, nu pentru totdeauna. O sută de zile. Şi cred ca vom vedea o reducere semnificativă a cazurilor dacă vom face asta. Acest lucru se va întâmpla datorită vaccinului şi purtatul măştilor,” a declarat Biden.

Experţii constituţionali spun că un preşedinte nu are autoritate legală pentru a ordona americanilor să poarte măşti, dar Biden a explicat că el şi vicepreşedintele său, Kamala Harris, vor oferi înainte de toate un exemplu prin purtarea măştii.

Joe Biden îl vrea în echipă pe Fauci

Biden a mai declarat că i-a cerut imunologului Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecţioase, să facă parte din echipa sa de combatere a pandemiei de COVID-19 în calitate de consilier medical principal.

Cel mai bătrân președinte al SUA

Joe Biden va fi cel mai bătrân președinte al Americii iar asta îl pune într-o situație de risc. Poate părea morbid, dar analiștii internaționali au luat în discuție și ipoteza ca acesta să moară din cauze naturale înainte de a-și prelua mandatul, în luna ianuarie 2021. Iată ce se va întâmpla atunci în această situație, potrivit Constituției Statelor Unite.

Joe Biden va împlini 78 de ani pe 20 noiembrie și este cel mai bătrân președinte din istoria SUA. Anterior, titlul era deţinut de Ronald Reagan, care avea 77 de ani când a părăsit funcția în 1989. Donald Trump avea 70 de ani când a a fost ales.

Dacă Joe Biden ar muri înainte de a fi instalat la Casa Albă, eventualul său deces ar transforma-o pe vicepreşedinta Kamala Harris în preşedintele SUA, până la finalul mandatului, în 2024.

Citește pe aceiași temă

Klaus Iohannis, după ce Biden a depus jurământul: „Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm parteneriatul strategic”

Andrada Ionescu

Cum ar putea avea loc „un război adevărat” între SUA și o altă putere mondială. Joe Biden a făcut anunțul

Constantinescu Gabriel

Susținătorii furioși ai lui Donald Trump s-au adunat în fața unui centru de numărare a voturilor din Arizona

Andrada Ionescu

1 comentariu

Joe Biden a semnat primele trei decrete prezidențiale după investire 21 ianuarie 2021 at 7:39

[…] Joe Biden a semnat al doilea  decret prezidențial, prin care a dispus revenirea Statelor Unite în Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Cererea va fi depusă la Organizația Națiunilor Unite, dar SUA vor deveni din nou parte a acordului abia peste 30 de zile. Statele Unite au fost retrase oficial din pact anul trecut, de către fostul președinte Donald Trump, chiar a doua zi după alegerile prezidenţiale pe care le-a pierdut. […]

Reply

Lasă un comentariu