Justin Trudeau comparat cu Hitler de Elon Musk, în ceea ce privește măsurile radicale pe care premierul Canadei le-a luat împotriva camionagiilor care aproape au blocat țara cu protestele împotriva restricțiilor. Fondatorul Tesla a publicat un tweet în care apărea într-un meme Justin Trudeau comparat cu Hitler, care a avut un succes deosebit printre internauți. La un moment dat însă, Musk l-a șters, dar imaginea acestuia a rămas mai departe pe toate rețelele de socializare.

În acest mod, Elon Musk pare să se fi declarat de partea camionagiilor care protestează, relatează Reuters, citat de B1Tv.

Justin Trudeau comparat cu Hitler de Elon Musk. Musk a postat tweet-ul miercuri, chiar înainte de miezul nopții, și l-a șters până joi la prânz, fără explicații. El a răspuns la o solicitare de comentarii.

Musk, directorul executiv al Tesla Inc, a transmis, la sfârșitul lunii ianuarie, sprijinul pentru șoferii canadieni de camioane, care au închis drumuri și poduri, la proteste, atrăgând atenția internațională asupra opoziției lor față de politicile de sănătate publică impuse de guvernul lui Trudeau.

Răspunzând la un tweet care descrie modul în care guvernul lui Trudeau a ordonat băncilor să ajute la reducerea finanțării protestatarilor, Musk a postat un „meme” cu o fotografie a lui Hitler, lângă mesajul: „Nu mă compara cu Justin Trudeau”.

Justin Trudeau comparat cu Hitler de Elon Musk, la proteste

Tweet-ul a venit chiar în timp ce Musk și Tesla au adus noi acuzări joi Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, în urma unei investigații care are scopul de a-l sancționa pe Musk pentru criticile la adresa guvernului SUA.

Elon Musk are 74 de milioane de urmăritori pe Twitter, fiind unul dintre cele mai proeminente conturi de pe rețeaua de socializare. Acest lucru este adesea văzut ca un avantaj de marketing pentru producătorul de mașini electrice Tesla.

Musk este cunoscut pentru umorul specific și evaluările directe, dar comparația sa dintre Trudeau și liderul nazist, care a fost responsabil pentru genocidul a milioane de evrei și pentru începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, a mers prea departe pentru mulți utilizatori de Twitter.

„@elonmusk face o comparație dezgustătoare între Trudeau și Hitler. Nu se fac astfel de lucruri. Arăți pur și simplu prost”, a scris @ElliotMalin. Joi, la prânz, în locul tweet-ului original a apărut anunțul „Acest Tweet a fost șters de către autorul Tweet-ului”.

Comitetul evreiesc american a răspuns tweet-ului lui Musk solictându-i scuze imediate. Inclusiv Memorialul Auschwitz a făcut o postare pe contul de Twitter.

Ministrul canadian al Industriei, Francois-Philippe Champagne, s-a adresat lui Musk pe Twitter, spunându-i că comentariile sale raportate sunt „șocante”.

Touși, tweet-ul său a avut peste 35.000 de aprecieri, peste 9.000 de retweeturi și multe răspunsuri pozitive.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul