Președintele UDMR, Kelemen Hunor, opoziție față de comasarea alegerilor
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, opoziție față de comasarea alegerilor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și-a exprimat opoziția sa față de comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, o propunere susținută de PNL. El a argumentat că această soluție nu poate fi pusă în practică.

Kelemen Hunor a criticat argumentele liderilor din Coaliție cu privire la costurile alegerilor separate și a războiului la graniță, numindu-le „populism” și „demagogie”. El a subliniat că democrația are costurile sale și că acestea trebuie acceptate. A adăugat că dacă statul nu-și poate permite să organizeze alegeri corecte, atunci este o problemă serioasă.

Ei au început discuțiile cu comasările mai demult, de când eram și noi în Coaliție, despre comasarea alegerilor locale, la propunerea liberalilor, cu cele parlamentare. Nu se poate.

Doar dacă tu amâni alegerile locale. Pentru chestia asta trebuie să inventezi o criză mare, o stare de urgență. Eu nu cred că cineva, pentru a amâna alegerile locale, va inventa o criză. Nu cred așa ceva, fiindcă se întoarce împotriva lui. Argumentul cu războiul la graniță este o prostie. Este populism, demagogie.

Democrația costă. Dacă mergi pe această logică, la un moment dat ajungi să spui că numai trebuie să facem alegeri pentru că costă. Da, sigur! Va costa! Democrația costă peste tot. Ori faci alegeri așa cum trebuie, ori mergi pe o direcție greșită, populistă, absolut demagogică. Un stat, dacă nu-și permite să facă alegeri așa cum trebuie, despre ce vorbim atunci?” a spus Kelemen Hunor, citat de B1TV.

Președintele UDMR a susținut că alegerile locale și cele parlamentare au scopuri diferite, și anume să abordeze problemele comunităților locale și să prezinte o viziune asupra României. Comasarea lor ar afecta percepția democratică și ar amesteca mesajele și problemele distincte ale acestor două tipuri de alegeri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *