Primăria Timișoara are în vedere execuția lucrărilor de construire a unui corp nou de clădire și dotarea acestuia pentru desfășurarea activităților din cadrul Liceului „Waldorf” Timișoara. La momentul actual, în cadrul Liceului „Waldorf” sunt găzduite: o grădiniță, o școală primară, o școală gimnazială și un liceu. În cadrul proiectului de investiție urmează să se construiască un corp nou de clădire care va dispune de: săli de clasă, vestiare, cameră tehnică pentru centrală, camere pentru depozitare, laboratoare, ateliere, cabinete, sală multifuncțională, săli pentru afterschool, grupuri sanitare, vestiare, holuri și spații de acces. Clădirea va fi alcătuită din 2 tronsoane și va avea regim de înălțime de P+1E. Suprafața terenului unde se va construi noul corp de clădire este de 4.400 mp. Suprafața construită a clădirii va fi de 2.300 mp. În cadrul contractului se va asigura atât construirea corpului de clădire cât și achiziționarea mobilierului și a echipamentelor IT necesare.

Proiectul are în vedere crearea unui mediu bun propice pentru desfășurarea activităților educaționale la un nivel superior de performanță care să faciliteze modul de predare și învățare. Tot în cadrul proiectului se are în vedere creşterea calităţii şi atractivităţii actului educaţional desfăşurat în cadrul unităţii de învăţământ prin achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii. În cadrul Liceului „Waldorf” își desfășoară activitatea 446 de elevi și cadre didactice.

Valoarea totală a contractului este de 20,8 milioane de lei, fără TVA, adică 4,2 milioane de euro, plus TVA. Finanțarea proiectului se va realiza din Fonduri Europene prin Programul Operațional Regional. Durata executării lucrărilor este de 15 luni. Perioada de garanție a lucrărilor este de 5 ani. Termenul limită pentru depumerea ofertelor este 6 iulie 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *