LUDOVIC ORBAN
Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, critică Digi24 pentru concedierea jurnalistului Cristian Tudor Popescu, cel care era protagonistul emisiunii „Cap limpede”.  „Digi a devenit U.M. Digi?”, scrie Orban pe Facebook, amintit că CTP a criticat în ultima sa emisiune proiectele legilor securității naționale.

„Cristian Tudor Popescu a fost anunțat că emisiunea de săptămâna trecută a fost ultima sa emisiune la postul de televiziune Digi 24. La această ultimă emisiune, CTP, în stilul său caracteristic, a făcut praf legile securității. Orice om normal la cap poate să tragă concluzia că postul Digi 24 nu mai suportă ca cineva să apară pe post dacă îndraznește să critice aberațiile antidemocratice din pachetul de legi pregătit pe șestache de mai- marii serviciilor, sub patronajul lui Iohannis. Ce este asta? CENZURĂ! PE FAȚĂ!”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

„Execuția unui jurnalist de talia lui Cristian Tudor Popescu are și semnificația unei amenințări către toți jurnaliștii independenți. Mesajul este simplu: cine cârtește contra proiectului lor, zboară de pe sticlă.Mă mai uitam uneori la Digi24, dar de astăzi am să procedez așa cum procedez de mult cu A3. Schimb canalul instantaneu dacă nimeresc din greșeală.Cât despre legile securității, rămâne cum am stabilit. Suntem cu ochii în patru și suntem pregătiți să ne batem pe viață și pe moarte pentru drepturile și libertățile noastre”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

Cristian Tudor Popescu a anunţat pe pagina sa de Facebook că postul de ştiri Digi24 a decis să înceteze colaborarea cu el. Gazetarul a dezvăluit că motivele deciziei au legătură cu ultima emisiune „Cap Limpede”, în care a vorbit despre proiectele de legi privind Securitatea Naţională şi s-a revoltat din cauza gafei comise de Cosmin Prelipceanu, care a prezentat un clip vechi ca fiind propagandă rusească.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *