Un fost ofițer de informații britanic spune că „nu-l vede” pe președintele rus Vladimir Putin la putere „peste trei sau șase luni”. Este vorba de Christopher Steele, spionul britanic care ar fi întocmit un dosar cu informații compromițătoare despre Donald Trump.

În cadrul emisiunii „World at One” de la BBC Radio 4, Steele a declarat că, odată ce sancțiunile occidentale împotriva Rusiei – în special măsurile privind energia – vor începe să producă efecte depline, zilele lui Vladimir Putin vor fi „numărate”.

Autorul dosarului „Trump-Rusia” a invocat „semne că sănătatea [lui Putin] este în declin”. Dacă sursele americane și britanice au dreptate, a spus el, liderul rus ar putea fi „incapacitat” în acest interval de timp.

Kremlinul speră să anexeze regiunea Herson din Estul Ucrainei la fel cum a facut cu Crimeea, a declarat marți un un oficial din Parlamentul de la Moscova, scrie Moscow Times.

„Integrarea regiunii Herson în Rusia va fi completă, așa cum s-a procedat și cu Crimeea”, a scris Igor Kastiukevich, membru al Dumei de Stat, într-un raport realizat în urma unei vizite a adjunctului Administratiei prezidentiale ruse, Sergei Kirienko, în regiune.

Ar fi prima oară când un oficial al Kremlinului a militat public pentru anexarea de catre Rusia a unei regiuni ucrainene. Anterior, șeful partidului aflat la putere, Rusia Unită, a declarat ca Rusia o să ramână în sudul Ucrainei „pentru totdeauna”.

Raportul lui Kastiukevich spune de asemenea ca Sergei Kirienko a promis că le va oferi localnicilor pașapoarte rusești și bani din bugetul Rusiei, în timpul unei vizite la un centru de voluntari ai partidului „Rusia Unită” din Herson.

Orasul Herson și districtele din jurul acestuia sunt primele regiuni importante ucrainene care au căzut în mâinile rușilor în urma începerii invaziei de pe 24 februarie. Forțele ruse au instalat administrații civil-militare pro-Moscova în regiunile ocupate si au introdus rubla precum si serviciile de media si de internet rusești.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *