image 2021 09 17 25044824 41 dragos pislaru

Eurodeputatul Dragoş Pîslaru, demisionar din USR alături de Dacian Cioloș şi cofondator al partidului REPER, susține că în USR există „o râcă continuă și bullying intern”: „Stilul de a face politică nu trebuie să fie stilul de a da cu barda sau a încerca să ridici vocea, pentru a-i acoperi pe ceilalţi în mod strident”.

Dragoș Pîslaru a explicat marți, la RFI, de ce și-a dat demisia din USR alături de Dacian Cioloș și de alți trei eurodeputați – Ramona Strugariu, Alin Mituța și Dragoș Tudorache -, el spunând că partidul începuse ”să fie încărcat în permanență de o tensiune internă insuportabilă”.

Dragoș Pîslaru susține că energia pe care o depunea zilnic „era mai degrabă pentru a desluși în interiorul partidului care este direcția” în care se merge, în „niște condiții în care nu exista această idee de a construi ceva concret pentru cei care așteaptă de la lumea politică niște soluții”.

  • „(…) Asta m-a făcut ușor-ușor să mă îndepărtez, astfel încât am ajuns în această situație de a prefera să construiesc împreună cu toată lumea care își dorește de fapt o ofertă politică clară și care să vină cu soluții, să propună ceva într-un mod transparent și rezonabil, astfel încât să nu mai existe această râcă continuă, bullying intern și toate celelalte lucruri pe care doresc să le las în spate. (…)
  • Stilul de a face politică nu trebuie să fie stilul de a da cu barda sau a încerca să ridici vocea, pentru a-i acoperi pe ceilalți în mod strident, ci ar trebui pur și simplu să existe o dezbatere pe argumente, să dăruiești ceva celor pe care vrei să-i reprezinți, nu să încerci tu să câștigi ceva, într-o modalitate tranzacțională, în care se creează triburi”, susține Dragoș Pîslaru.

Câți membri s-ar fi înscris în REPER

Dragoș Pîslaru mai spune că în REPER – partid a cărui înființare a fost anunțată acum o săptămână de demisionarii din USR – s-ar fi înscris deja peste 2.000 de persoane.

„Există o emulație, lumea își regăsește entuziasmul, dar da, este greu să recâștigi încrederea oamenilor, acum va fi un exercițiu om cu om, ceea ce mi se pare foarte sănătos pentru politica românească”, a adăugat europarlamentarul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *