Ludovic Orban îl ceartă pe Barna că a anunțat în presă noua propunere pentru împărțirea funcțiilor

Ludovic Orban are o primă reacție după propunerea făcută marți de Dan Barna. Liderul USR PLUS, Dan Barna, a cerut ca cei trei președinți de partid să facă parte din Guvern, în calitate de vicepremieri.

Ludovic Orban îl ceartă pe Barna că a anunțat în presă noua propunere pentru împărțirea funcțiilor

Ludovic Orban critică ieșirea publică a lui Barna și spune că „ înțelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziții”, potrivit Digi 24.

„Am convenit în cursul primelor două zile de negocieri pe care le-am avut cu liderii USR-PLUS și UDMR să comunicăm doar împreună și doar acele lucruri asupra cărora am ajuns la un acord.

Având în vedere faptul că înțelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziții care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formațiuni, rămân consecvent acordului agreat cu ceilalți parteneri de discuție.

Consider că orice propunere sau posibilă soluție menită să consolideze formarea viitoarei coaliții trebuie adusă pe masa discuțiilor și încurajez toți partenerii să rămână consecvenți acordului inițial.”, transmite Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după consultările cu partidele parlamentare, că „nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”. Președintele a precizat că va mai urma cel puțin o nouă rundă de consultări.

„Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formațiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între partide și mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern.Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează.Intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie.”, a spus președintele, Klaus Iohannis.

Copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat că în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni alianţa este optimistă în ce priveşte şansele constituirii unei majorităţi de centru-dreapta stabile şi echilibrate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *