mircea geoană
mircea geoană

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a prelungit mandatul secretarului general adjunct Mircea Geoană în semn de recunoaștere a serviciilor sale în cadrul Alianței, a anunțat, vineri, pe Twitter, Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO.

În mesajul transmis de Stoltenberg se arată că Mircea Geoană a fost un adjunct extraordinar și un sprijin grozav „pentru mine personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică”.

„Abilitatea sa politică, expertiza și eleganța dovedite chiar și în momente de presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianța noastră transatlantică.

Ca recunoaștere a serviciului său, am extins mandatul său ca secretar general adjunct cu încă un an, până la mijlocul lui octombrie 202

Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicare și abia aștept să continuăm să lucrăm împreună”, susține Jens Stoltenberg.

„Este o încurajare pentru toți românii”

Mircea Geoană afirmă că decizia de prelungire a mandatului său „este o încurajare pentru toți românii și toate româncele de a ținti cât mai sus și îmi întărește convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala și înțelepciunea de a profita de oportunitățile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă”.

„Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând și împreună, să apărăm cei peste un miliard de cetățeni din statele membre.

Mă onorează prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO cu încă un an și mă bucură faptul că voi continua să fac echipă, la conducerea NATO, cu Jens Stoltenberg, căruia vreau să ii mulțumesc pentru încrederea acordată”, a transmis Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *