Premierul Marcel Ciolacu a respins acuzațiile privind eventuale atacuri ale PSD la adresa liderului PNL, Nicolae Ciucă, afirmând că „nu ați văzut niciun PSD-ist să îl atace pe Nicolae Ciucă”. El a subliniat că în partid „a existat o linie roșie” de a nu-l critica pe Ciucă, precizând: „A fost un gentlemen agreement și un respect. Și am avut niște principii de la care am plecat”.

Ciolacu a invocat faptul că PSD a scos PNL „dintr-o mocirlă cu o guvernare de dreapta dezastruoasă” prin formarea coaliției: „O spun fără nicio reținere, într-un moment complicat al PNL. Cam intraseră într-o mocirlă cu o guvernare de dreapta dezastruoasă.”

Liderul PSD a menționat, potrivit B1TV  că „sunt vreo doi, trei pe la PNL mai…țipă ei ca pițigoii, dar o să le treacă”, fără a da însă numele respectivilor liberali. El a recunoscut că acest lucru „îl deranjează pe domnul Ciucă pentru că dânsul trebuie să se impună în interiorul partidului”.

Întrebat despre motivele pentru care a ales coaliția cu PNL, Ciolacu a explicat: „Eu împreună cu domnul Nicolae Ciucă și pe urmă prin votul colegilor noștri am decis să avem o coaliție până la finalul anului 2024 și să aducem României o stabilitate.” El vede actuala guvernare ca pe „o navă solidă” care traversează „o furtună”, obiectivele fiind aderarea la Schengen, OECD și eliminarea vizelor pentru SUA.

„Rolul meu în acest moment este să o țin în direcția corectă…România are și resursele și merită să aibă acest loc de jucător regional mai important decât ne așteptăm”, a încheiat liderul PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *